Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA OSMU GODINU ZAREDOM DODELJENE NAGRADE „PROFESOR DR ILIJA STOJANOVIĆ”
NAZAD
 

Osmu godinu zaredom dodeljene nagrade „Profesor dr Ilija Stojanović”

Telenor fondacija do sada nagradila 59 studenata i stručnjaka
20. decembar, 2014 – Tradicionalno, osmu godinu zaredom, najboljim studentima katedri za telekomunikacije, autorima najboljih stručnih radova konferencije TELFOR 2014 i autoru najboljeg stručnog rada objavljenog u međunarodnom časopisu, Telenor fondacija dodelila je nagrade “Prof. dr Ilija Stojanović”.
 
U okviru Svečane akademije povodom proslave Dana Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu nagrade je najboljim diplomcima odseka za telekomunikacije, u ime Telenor fondacije, uručio Rade Hajder, direktor tehnologije u Telenor banci. Kao priznanje za uspeh dodeljene su im novčane nagrade, tableti Lenovo Yoga Tablet 8 i neograničen pristup internetu na godinu dana.
 
Najbolji diplomirani studenti za 2013/14. godinu su Nemanja Đerić, Elektrotehnički fakultet u Beogradu, Nikola Simić, Elektronski fakultet u Nišu i Jelena Bjelica sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada. 
 
Nagrađeni stručni radovi sa konferencije TELFOR 2014 su: „Implementacija eho audio efekta u programskom paketu MATLAB” Nemanje M. Nikolića, „Personalized application for estimation of electromagnetic emission of base stations” Mladena Nedjeljkovića i „Application of Short Range Ultrasonic Wireless Communication to Smart Plug”, Yagmura Kirkagaca, Ammara Talića i Slađana Veselinovića. 
 
Nagradu za najbolji stručni rad objavljen u međunarodnom časopisu dobili su Angelina R. Totović, Jasna V. Crnjanski, Marko M. Krstić i Dejan M. Gvozdić za rad „An Efficient Semi-Analytical Method for Modeling of Traveling-Wave and Reflective SOAs“.
 
“Nagrada je dodatna motivacija i podsticaj za dalji rad i usavršavanje. Telenor fondacija je za proteklih osam godina na ovaj način podržala 59 studenata i stručnjaka, a drago nam je što i kroz ovaj i ostale različite programe doprinosimo obrazovanju mladih i kontinuirano ulažemo u njih”, kaže Rade Hajder, direktor tehnologije u Telenor banci.
 
Nagradu „Prof. dr Ilija Stojanović“ ustanovila je Telenor fondacija 2007. godine u znak sećanja na akademika profesora dr Iliju Stojanovića, koji je dao i veliki doprinos razvoju kompanije Telenor. Bio je pionir modernih telekomunikacija na prostoru nekadašnje SFRJ i današnje Srbije i osnivač katedre za telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Profesor Stojanović bio je učitelj gotovo svih generacija današnjih iskusnih inženjera telekomunikacija, koji su sada nosioci ove industrije