Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR U SRBIJI OSVAJA SEKTOR MOBILNIH INTERNET USLUGA SA OPEROM MINI
NAZAD
 

Telenor u Srbiji osvaja sektor mobilnih internet usluga sa Operom mini

27. maj 2008. – Zahvaljujući saradnji između kompanija Opera Software i Telenor u Srbiji, Telenorovi korisnici na raspolaganju imaju kompletne internet usluge na svojim mobilnim telefonima. Ova usluga biće omogućena svim korisnicima Telenora u Srbiji koji mogu da preuzmu Opera Mini preko Telenor WAP portala. Sa Operom Mini, korisnici pristupaju svim svojim omiljenim internet stranicama preko svojih postojećih mobilnih uređaja, kao što to rade preko računara. 
 
’’Želimo da svojim korisnicima pružimo priliku da pretražuju internet bez obzira na to gde se nalaze’’, rekla je Nevena Stefanović, broadband menadžer Telenora u Srbiji. ’’Opera Mini je brza i jednostavna usluga. Omogućava korisnicima da preko svojih mobilnih uređaja koriste internet kao što bi radili preko računara. Za nas je važno da Opera Mini predstavlja brzo rešenje sa malim troškovima i zadovoljnim korisnicima’’, dodaje Stefanović. 
 
’’Opera je počastvovana što sarađuje sa Telenorom u Srbiji, nakon uspešne saradnje sa Telenorom u Pakistanu. Nadamo se da ćemo nastaviti partnerstvo i korisnicima pružiti najbolje moguće mobilne internet usluge’’, izjavio je Jon von Tetzchner (fon Tečer), generalni direktor kompanije Opera Software. ’’Korisnici Telenora u Srbiji zaslužuju najviši nivo mobilnih internet usluga, a to im obezbeđuje Opera Mini.’’
 
Telenor u Srbiji
Opera Mini
O kompaniji Opera Software ASA
Telenor u Srbiji

Sa tržišnim udelom od 40 posto u Srbiji, Telenor je drugi po veličini od tri mobilna operatera u zemlji, i pruža široki asortiman usluga za 2,98 miliona korisnika. 
 
Ulazak Telenora na srpsko tržište doveo je do niza inovacija i poboljšanja. Među prioritetima su kvalitet i količina informacija na WAP portalu. Naglasak je na jednostavnom korišćenju i ažuriranim sadržajima koji se nude, kao i na mogućnosti prilagođavanja pojedinačnim korisnicima. 
Opera Mini

Opera Mini koristi tehnologiju kompresije kompanije Opera za obradu i kompresovanje internet stranica do 90 posto pre ngo što se šalju na mobilne telefone, zahvaljujući čemu su troškovi preuzimanja minimalni. Opera Mini ima odanu bazu korisnika koja premašuje 40 miliona. Zahvaljujući sposobnosti preuzimanja stranica brzinom svetlosti, u kombinaciji sa zabavnim sadržajima kao što je Opera Zoom, Opera Mini je najpopularniji mobilni internet pretraživač na svetu. 
 
O kompaniji Opera Software ASA

Opera Software ASA je unela novu definiciju internet pretraživanja za stone računare, mobilne telefone i druge umrežene uređaje. Tehnologija internet pretraživača sa unakrsnom platformom Opere čuvena je po svojim performansama, poštovanju standarda i malim dimenzijama, kao i pružanju bržih, sigurnijih i dinamičnijih internet usluga svojim korisnicima. Opera Software ima sedište u Oslu, a kancelarije širom sveta. Akcijama ove kompanije se trguje na Berzi u Oslu (OPERA). Za više informacija, posetitite http://www.opera.com.