Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA OKS RASPISAO KONKURS ZA MASKOTU SRPSKOG OLIMPIJSKOG TIMA
NAZAD
 

OKS raspisao konkurs za maskotu srpskog olimpijskog tima

Autor najboljeg rešenja dobija vredne nagrade

27. Jul 2010 - Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. srpski sportisti će prvi put biti brojniji za još jednog člana – maskotu Olimpijskog tima Srbije. Zbog toga je, u godini u kojoj OKS obeležava stogodišnjicu postojanja, raspisan konkurs za izradu idejnog rešenja za maskotu srpskog Olimpijskog tima.
 
Autor najboljeg idejnog rešenja biće nagrađen sa 1.000 evra. Kompanija Telenor, generalni sponzor OKS-a pripremila je za pobednika mobilni telefon, pripejd paket i Internet modem sa 30 gigabajta saobraćaja.
 
Konkurs Olimpijskog komiteta Srbije traje do 21. avgusta, a pravo učešća imaju fizička i pravna lica koja pošalju idejno rešenje, originalno po koncepciji i obliku, na visokom likovnom i estetskom nivou, a koje simbolizuje nacionalnu snagu i duh olimpizma. Idejna rešenja šalju se na adresu Olimpijskog komiteta Srbije - Generala Vasića 5, 11000 Beograd, a više informacija o propozicijama konkursa nalazi se na OKS – www.oks.org.rs.
 
Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine srpski Olimpijski tim obeležiće 100 godina od svog prvog nastupa na ovom takmičenju.