Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA ODRŽANO DRUGO DRUŽENJE SA OLIMPIJCIMA SRBIJE
NAZAD
 

Održano drugo druženje sa Olimpijcima Srbije

10. maj 2012 – Olimpijski komitet Srbije i Telenor, generalni sponzor Olimpijskog tima Srbije, organizovali su drugo druženje olimpijaca koji će predstavljati našu zemlju na Igrama u Londonu i predstavnika medija.
 
O planovima do Olimpijskih igara, toku priprema i takmičenjima, ali i temama koje nisu isključivo sportske pričali su plivač Ivan Lenđer, rvač Aleksandar Maksimović, stonoteniseri Aleksandar Karakašević i Marko Jevtović, tekvandoka Milica Mandić, kajakaši Aleksandar Aleksić, Ervin Holpert, Dejan Terzić, Milenko Zorić i reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović.

O toku priprema Misije za put u London i o preostalim kvalifikacionim takmičenjima sa predstavnicima medija, govorio je šef Misije Srbije za London prof dr. Branislav Jevtić. U ime kompanije Telenor olimpijcima Srbije i predstavnicima medijskih kuća dobrodošlicu je poželeo Marek Slačik, izvršni direktor marketinga i prodaje.

Tim Srbije u ovom trenutku broji 84 sportista, a od prethodnog druženja sa olimpijcima, koje je održano 29. marta,  jači je za 22 sportista i predstavnike u četiri nova sporta. Timu su se pridružili stonoteniseri Aleksandar Karakašević i Marko Jevtović, džudista Dmitri Gerasimenko, rvač Aleksandar Maksimović, maratonci Ana Subotić i Darko Živanović, a posle 12 godina i muška rukometna reprezentacija.

Poslednje su se Timu priključile kajakašice Renata Kubik i Marta Tibor u disciplini K2 500 m.
 
Međunarodna kajakaška federacija (ICF) proglasila takmičenje je u Okeaniji nevažećim i dodelila olimpijsku kvotu sledećoj najbolje plasiranoj Federaciji sa Svetskog prvenstva - Srbiji, piše u zvaničnom dopisu ICF-a koji je stigao na adresu nacionalne kuće kajaka. Sa Renatom i Martom čak 11 kajakaša i kajakašica predstavljaće Srbiju na Olimpijskim igrama u Londonu.
 
Kvalifikacioni period je još u toku. U maju veslači i kajakaši imaju još po jednu šansu da izbore mesto za još neki čamac na Igrama. Odbojkašice nisu iskoristile prvu šansu u maju, ali od 19-og  maja imaju još jednu na Svetskim kvalifikacijama u Japanu. Evropske kvalifikacije za odbojkaše su u toku, a za slučaj da ne iskoriste ovu priliku, sledaća ih očekuje na Svetskim kvalifikacijama početkom juna. Stonoteniserima startuju Svetske olimpijske kvalifikacije u Dohi, što je poslednja šansa da dodatno ojačaju svoj tim na Igrama. Plivače u maju, a atletičare u junu očekuju Evropska prvenstva i eventualno šanse za nove ili bolje olimpijske norme.
 
Druženje olimpijaca i novinara je još jedna zajednička akcija Olimpijskog komiteta Srbije i Telenora u cilju da se dodatno podrže i promovišu sportisti, približe javnosti, kako bi se napravila prava atmosfera pred najveće takmičenje koje ih očekuje.

Olimpijski sat, koji je postavila kompanija Telenor u saradnji sa OKS-om preko puta hotela Moskve, broji još 78 dana do početka Olimpijskih igara u Londonu i najvećih izazova u ovoj godini za sve sportiste.