Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA ODRŽANA PRVA KONFERENCIJA TEEN TALK 2013 – ŠTA ŽELI DIGITALNA GENERACIJA?
NAZAD
 

Održana prva konferencija Teen talk 2013 – Šta želi digitalna generacija?

Iz Telenora pričali o najnovijim trendovima u slušanju muzike kod mladih
18. oktobar 2013 – Prva konferencija posvećena „digitalnoj generaciji” – „Teen Talk 2013”, u organizaciji magazina „Bravo” i pod pokroviteljstvom Telenora, održana je juče u beogradskom Domu omladine. Konferencija je okupila stručnjake iz oblasti komunikacija, medija, filma, psihologije, muzike i sporta. Među panelistima bio je i veliki broj javnih ličnosti koje su razgovarale na temu Šta želi digitalna generacija?, i došli do zaključka da kulturno ponašanje i potrebe tinejdžera ne mogu više da se posmatraju nezavisno od korišćenja modernih tehnologija.

U prvom panelu „Od stripa do ’Klipa’” govorilo se o tome šta današnji srednjoškolci kriju ispod klupa i da li sistem obrazovanja može da prati napredak digitalnih tehnologija. Voditelj panela Galeb Nikačević izveo je zaključak da mladi čeznu za korišćenjem naprednih tehnologija u svrhu obrazovanja. Osim Uroša Zorića, administratora za elektronsko poslovanje u Telenoru, učestvovali su Aleksa Balašević, srednjoškolac, Gordana Fiket Đurković, PR „Čarobne knjige” i ljubiteljka horora, Mirjana Vlaović, sedamnaestogodišnja spisateljica, Tamara Simić Jaćimovski, nastavnica hemije u Sedmoj beogradskoj gimnaziji, i Vidoje Radulović, socijalni radnik u „Dečjem selu”, Sremska Kamenica.

Prezentaciju „Muzika – univerzalni kanal komunikacije” održali su Milica Milivojević, ekspert za postpejd usluge za privatne korisnike, i Goran Stupar, specijalista za medije u Telenoru. U interakciji sa publikom, oni su predstavili navike digitalne generacije kada je u pitanju muzika i koliko se promenio način slušanja muzike sa početkom upotrebe interneta.

„Danas više ne možete na osnovu nečije garderobe da prepoznate koju muziku ta osoba sluša”, rekla je Milica.
Goran i Milica predstavili su kroz muzički kviz servis Deezer, dostupan uz Play+ pakete u Telenoru, kao najnoviji trend u korišćenju muzike kod mladih.

Panel „Mališani/huligani” bio je posvećen nasilju na sportskim događajima. Stevan Filipović, reditelj filma „Šišanje”, govorio je o tome kako se problem huliganstva rešava u drugim zemljama i smatra da je Srbija jedina država koja podržava i koristi navijačko-huliganske grupe.
Panel pod nazivom „WOW – LOL!” bavio se promenama u načinu komunikacije digitalne generacije. Zoran Milivojević, psihoterapeut, izjavio je da sebe smatra „digitalnim doseljenikom” i da je sasvim drugačije odrastati uz društvene mreže, kao i da je digitalna komunikacija neophodna današnjim generacijama.
U panelu „5 minuta slave”, koji je bio posvećen muzičkim rijaliti programima, učestvovali su Sara Jovanović, učesnica „Prvog glasa Srbije”, Kristina Kovač, kompozitor, Petar Janjatović, muzički kritičar, i Vukašin Brajić, učesnik „Operacije trijumf”.

Sala „Amerikana” Doma omladine bila je prepuna ljudi i pozitivne atmosfere, a mladi iz publike aktivno su učestvovali i jasno davali svoja mišljenja o aktuelnim temama.

Više informacija možete da nađete na www.bravo.rs