Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA OBUKA IZ BEZBEDNE VOŽNJE ZA ZAPOSLENE
NAZAD
 

Obuka iz bezbedne vožnje za zaposlene

28. januar 2009. – U vreme kada petina vozača u Srbiji ne poznaje osnovne saobraćajne znakove i kada 70 odsto kandidata u auto-školama nikada ne proba da naglo zakoči ili izbegne prepreku na putu, Telenor je za svoje zaposlene organizovao obuku iz bezbedne vožnje. Na trodnevnoj obuci više od 500 Telenorovih zaposlenih uradiće testove koji će im približiti različite situacije u saobraćaju. Imaće priliku da prođu simulaciju nepredviđenih situacija tokom vožnje, ali i prilikom saobraćajnih udesa.


Osnovna obuka organizovana je u saradnji sa Nacionalnom vozačkom akademijom (NAVAK) i saobraćajnom policijom. Stečeno znanje poboljšaće ne samo sigurnost samih zaposlenih već i opštu bezbednost u saobraćaju. 

Teorijski deo obuke omogućiće učesnicima da se upoznaju sa pravima i obavezama vozača, kao i rizičnim ponašanjem u saobraćaju. Praktičan deo obuke uključuje simulaciju čeonog sudara pri brzinama od 5 do 12 km/h, vožnju u simulatoru prevrtanja, proveru brzine reagovanja i sposobnosti korišćenja perifernog vida.

Podaci Nacionalne vozačke akademije pokazuju da 60 odsto vozača u Srbiji bar jednom godišnje bude uhvaćeno u saobraćajnom prekršaju i da svakog dana na putevima Srbije gine dvoje do troje ljudi. Najveći broj tih nesreća dešava se zbog prekomerne brzine, čemu je na obuci posvećena posebna pažnja.

Kompanija Telenor brigu o svojim zaposlenima nastaviće obukom iz bezbedne vožnje vozača terenskih vozila.

Jedan od prioriteta kompanije Telenor je briga o zaposlenima. Različiti oblici stručnog usavršavanja od kurseva jezika do specijalizovanih menadžerskih kurseva - 2008. godine imali su gotovo 2000 polaznika.