Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA NOVA LIČNOST NA ČELU PROMONTEA
NAZAD
 

Nova ličnost na čelu Promontea

 
Podgorica, Beograd, 9. decembar 2008 - Kristofer Laska postavljen je za novog izvršnog direktora Promontea. Laska će novu poziciju preuzeti 1. januara 2009. godine, a naslediće Kare Gustada, koji će biti postavljen na novu funkciju u Telenor grupi.  
 
„Upravni odbor ima zadovoljstvo da postavi Kristofera Lasku za novog izvršnog direktora Promontea. Njegovo međunarodno iskustvo u industriji mobilne telefonije biće od velike koristi za kompaniju. Štaviše, njegovo poznavanje regionalnog okruženja, koje je stekao radeći u Panonu i Telenoru Srbija, svakako je velika prednost. Želimo mu dobrodošlicu kao novom izvršnom direktoru i radujemo se budućem zajedničkom radu", rekao je Jan Edvard Tigesen, predsednik Upravnog odbora Promontea i potpredsednik grupe za centralnu i istočnu Evropu.

Laska je od 2006. godine bio izvršni direktor korporativnih poslova u Telenoru Srbija. Pre toga, bio je direktor projektnog razvoja pri odeljenju širenja mobilne telefonije Telenora za centralnu Evropu i Bliski istok i severnu Afriku, direktor Telenora u Pakistanu, direktor u Mađarskoj od 2000. do 2004. godine, pre nego što je preuzeo funkciju direktora za poslovni razvoj i strategiju u kompaniji Panon.

Laska ima 38 godina. Stekao je diplomu magistra strateškog marketinga, finansija i međunarodnog biznisa u Menadžment centru Univerziteta Bradford u Velikoj Britaniji. Pre Telenora radio je u norveškoj ambasadi u Londonu, kao i u Sali Mae u Vašingtonu.

„Počastvovan sam ponudom da preuzmem ovu funkciju i sa nestrpljenjem očekujem početak angažmana u Crnoj Gori”, rekao je Laska.

Kare Gustad je rekao da će mu sigurno nedostajati njegove kolege u Promonteu i prelepa Crna Gora: „Uživao sam u gotovo trogodišnjem radu u Promonteu. Ovde je tržite veoma uzbudljivo i izazovno, sa penetracijom blizu 200%. Kristoferu i Promonteu želim sve najbolje.”