Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA NORVEŠKI MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA U POSETI TELENORU
NAZAD
 

Norveški ministar spoljnih poslova u poseti Telenoru

Na samom početku svoje zvanične dvodnevne posete Srbiji Ministar spoljnih poslova Norveške posetio je sedište kompanije Telenor d.o.o, u Beogradu.

U pratnji Predsednika Srbije Borisa Tadića, gospodin Jonas Gar Store obišao je kol centar Telenora i nove prostorije Kompanije, na Novom Beogradu. Posle pozdravne reči svog domaćina, generalnog direktora Telenora d.o.o. Stajn Erika Velana, gosti su se obratili delegacijama Predsedništva Srbije i ambasade Norveške, i brojnim domaćim i stranim novinarima.
„Bio sam impresioniran – već tokom prvih sati boravka u Beogradu – koliko je prisutan Telenorov logo i naziv kompanije na ulicama vaše prestonice“, rekao je Store.
Od jula prošle godine, nakon investicije od ukupno 1,513 milijardi evra, rekordne pojedinačne strane investicije u višegodišnjoj istoriji privatizacije u Srbiji, Telenor zvanično posluje u Srbiji od 1. septembra prošle godine, a ovom investicijom Norveška je postala jedan od najznačajnijih investitora u toj zemlji.
Rekavši da za Srbiju ova investicija znači da raste poverenje međunarodnih poslovnih krugova, Store je, obraćajući se Predsedniku Tadiću, dodao: „Vi ste prednjačili u stvaranju te nove atmosfere – zajedno sa vašom vladom.“Predsednik Tadić, koji je bio ministar telekomunikacija u vladi Savezne Republike Jugoslavije, rekao je da mu je posebno drago što je upravo Telenor ušao na srpsko tržište i dodao: „Norveške kompanije donose solidnost u ekonomskom smislu, i donose nove vrednosti u našu zemlju“.
Predsednik je posebno ukazao na podršku koja je iz Osla pružena Srbiji da postane članica programa "Partnerstvo za mir" i rekao da očekuje i dalje razumevanje Norveške u vezi s evroatlanskim integracijama naše zemlje, uz ocenu da bi Srbija kao članica NATO znatno doprinela stabilnosti jugoistoka Evrope.
„Veoma nam je drago što možemo da primimo tako visoke goste na našoj teritoriji,  da tako kažem,“ rekao je Stajn Erik Velan. „Takođe se toplo nadam da će investicija Telenora i Norveške u Srbiju utrti put još tešnjoj saradnji između naših zemalja, privreda i građana“, dodao je Velan.