Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA NAGRADA BIZART 2007 TELENOR FONDACIJI
NAZAD
 

Nagrada BIZART 2007 Telenor fondaciji

20. mart 2008. - Saradnja između Telenor fondacije i Udruženja građana KIOSK na projektu "Pokreni grad" proglašena je najuspešnijim partnerstvom između sektora kulture i poslovnog sektora (Art&Biznis Award) na ovogodišnjoj dodeli nagrade Bizart, održanoj 20. marta 2008. godine u Paviljonu “Cvijeta Zuzorić“.
 
Kao generalni pokrovitelj, Ministarstvo kulture ustanovilo je nagradu Bizart sa namerom da podstakne nove mehanizme finansiranja kulture, koji uključuju i privatni i poslovni sektor i brojne fondove i fondacije. Time Ministarstvo nastoji da razvije instrumente motivisanog ulaganja u kulturu, sa ciljem da se uspostavi jaka i održiva veza između sektora kulture i poslovnog sektora. Ministarstvo se nada da će nagrada podstaći stvaranje pozitivnog ambijenta za ulaganje u kulturu, zasnovanog na zdravim principima, uz uzajamno poštovanje, profesionalnost i inovativnost, društvenu odgovornost kvalitet ostvarenog partnerstva, kao i samog projekta. Ove su i kriterijumi kojima se rukovodila Komisija prilikom izbora nominovanih projekata i ajuspešnijih partnerstava.

Na osnovu propozicija ustanovljenih prilikom dodele prve nagrade Bizart, članove Komisije činili su Nebojša Babić, Galerije Ozon direktor, Katarina Gaborović, direktor marketinga Raiffeisen banke, Veran Matić, direktor i glavni i odgovorni urednik RTV B92, Igor Oršolić, dizajner i umetnički direktor RTV B92, i Miodrag Popović, direktor Yu Epicentra.

Autor rešenja za statuetu nagrade Bizart je dizajner Mirko Ilić.