Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA MUZIČKI HITOVI I SPOTOVI NA MOBILNOM TELEFONU
NAZAD
 

Muzički hitovi i spotovi na mobilnom telefonu

Beograd, 18.09.2007. – Telenor muzika, najnovija usluga kompanije Telenor, uvodi na tržište Srbije zamenu za odlazak u muzičku prodavnicu i omogućava korisnicima da kupe i slušaju čitave pesme i druge muzičke sadržaje na svom mobilnom telefonu.

„U poslednjih godinu dana u svetu se dešavaju velike promene u načinu distribucije muzike. Očekuje se da će posebno prodaja putem mobilne telefonije zameniti klasičnu prodaju u narednih nekoliko godina. Budućnost distribucije muzike je u mobilnom telefonu. Jasno je već sada da će novi muzički modeli telefona zameniti mp3 plejere zbog sve boljeg zvuka, mogućnosti obrade sadržaja i raznih drugih pogodnosti. Mobilni telefon, dakle, postaje prava prodavnica muzičkih sadržaja, i nema jednostavnijeg i bržeg načina da kupite pesmu koju želite,“ kaže Ana Davičo, predstavnica za medije Telenora.

Preko WAP portala, Interneta ili SMS porukom, odabrana pesma, muzički spot, slika ili ring ton u dva jednostavna koraka za samo nekoliko minuta može se naći na telefonu ili u računaru korisnika. Naplaćuje se samo odabrani sadržaj,  od 70 do 150 dinara po pesmi. GPRS saobraćaj je besplatan. 
Prvi korak podrazumeva pristup adresama wap.telenor.rs/muzika ili www.telenor.rs/muzika i biranje tražene melodije, spota ili slike. Drugi korak je potvrda kupovine i preuzimanje sadržaja.

Telenor muzika je do sada najveća baza muzičkih i multimedijalnih sadržaja u Srbiji. Do kraja godine nudiće oko 40 000 celih pesama, što je ekvivalent muzičke kolekcije od oko 4000 diskova. Za razliku od fizičke prodavnice, u digitalnoj, kao što je ova Telenorova, ponuda je neograničena.
Telenor muzika trenutno nudi najnovije hitove svetskih i domaćih izvođača, poput Misi Eliot, Madone, Pepersa, odnosno Darkvud daba, Marčela i EKV, kao i izvođača narodne muzike.

Kao i u svakoj drugoj prodavnici muzike, i u ovoj je ponuda raznovrsna. Novi naslovi će stizati jedom nedeljno, a osim trenutno najslušanijih hitova uskoro će moći da se nabave i najznačajnija ostvarenja roka, popa, džeza i klasične muzike, kao i pesme i bajke za decu.

Telenor je potpisnik ugovora o saradnji sa Organizacijom za zaštitu autorskih muzičkih prava „Sokoj“. Prava izdavača i autora zaštićena su DRM (Digital Rights Management) standardom, koji onemogućava dalji prenos sadržaja, čime se u velikom meri staje na put pirateriji.