Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA NAJNOVIJI MADONIN HIT U DIGITALNOM FORMATU SAMO ZA KORISNIKE TELENORA
NAZAD
 

Najnoviji Madonin hit u digitalnom formatu samo za korisnike Telenora

 
4. april 2008. - Telenorovi korisnici jedini u Srbiji i među prvima u svetu moći će da preuzmu pesme sa najnovijeg Madoninog albuma dva dana pre njegove svetske premijere, zahvaljujući saradnji ove kompanije i ovlašćenog distributera za Srbiju „Mascom Records”.

Od 5. aprila korisnici Telenorove mreže mogu da, preko servisa „Telenor muzika”, preuzimaju sa WAP portala i Interneta najnoviji Madonin singl „4 Minutes”, kao i sličice, ringtonove, video klipove. Sve ostale cele pesme sa albuma „Hard Candy” moći će da se preuzmu od 26. aprila, dva dana pre svetske premijere CD-a. U Srbiji ovaj Madonin novi CD biće u muzičkim prodavnicama od 5. maja.

„Telenor muzika” je do sada najveća baza muzičkih i multimedijalnih sadržaja u Srbiji. Korišćenjem WAP portala, Interneta ili SMS porukom, odabrana pesma, muzički spot, slika ili rington u dva jednostavna koraka za samo nekoliko minuta može se naći na telefonu ili u računaru korisnika. Naplaćuje se samo odabrani sadržaj, ne i protok saobraćaja (GPRS/EDGE/3G/HSDPA). 

„U poslednjih godinu dana u svetu se dešavaju velike promene u načinu distribucije muzike i mi ih pratimo u stopu. Očekuje se da će prodaja putem mobilne telefonije zameniti klasičnu prodaju u narednih nekoliko godina. Budućnost distribucije muzike je u mobilnom telefonu. Jasno je već sada da će novi muzički modeli telefona zameniti .mp3 plejere zbog sve boljeg zvuka, mogućnosti obrade sadržaja i raznih drugih pogodnosti. Mobilni telefon postaje prava prodavnica muzičkih sadržaja, i nema jednostavnijeg i bržeg načina da kupite pesmu koju želite,“ kaže Ana Davičo, predstavnica za medije Telenora. 

Prvi korak podrazumeva pristup adresama wap.telenor.rs/muzika ili  www.telenor.rs/muzika i biranje tražene melodije, spota ili slike. Drugi korak je potvrda kupovine i preuzimanje sadržaja. 

Telenor u Srbiji tek je drugi mobilni operator u svetu koji svojim korisnicima nudi cele pesme sa novog Madoninog albuma. Vodafon grupa je takođe potpisala ekskluzivan ugovor sa Madoninim izdavačem Warner Group za Španiju, Portugal, Nemačku i Belgiju.

„Madona je oduvek bila pionir u muzickoj industriji. Danas, kada digitalni sadržaj preuzima primat nad fizickim, logican sled događaja je da novi album kraljice popa prvo doživi svoju digitalnu premijeru. Mascom Records je ponosan na činjenicu da '4 minutes' obara svetske rekorde i grabi ka vrhovima svih top lista. Očekujmo da će korisnici Telenora ispratiti trend i pozitivno reagovati na ovaj vid promocije,“ kaže Nemanja Uskoković, marketing menadžer „Mascom Records-a”.

Pop ikona i video vizionarka Madona prodala je tokom svoje dvadesetogodišnje karijere više od 200 miliona albuma. Ovo je 11. i poslednji koji je snimila za Warner Group.