Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA LIKOVI IZ CRTAĆA OŽIVELI NA EKRANIMA VAŠEG MOBILNOG TELEFONA
NAZAD
 

Likovi iz crtaća oživeli na ekranima vašeg mobilnog telefona

Sa Telenorovog WAP portala moguće je preuzimanje crtanih filmova iz produkcije Cartoon Network-a


Beograd, 24. april, 2008. – Telenorova ponuda multimedijalnih sadržaja od danas je proširena, zahvaljujući saradnji sa kompanijom Turner & Co, koja je prva ove vrste kod nas. U okviru Telenorovog WAP portala, sada se mogu kupiti i preuzeti kratki crtani filmovi iz produkcije Cartoon Networka, koji uključuju likove poput porodice Kremenko, Džoni Bravo, Powerpuff girls i Tom i Džeri.
 
Crtani filmovi su kreirani specijalno za mobilne telefone, a video klipovi traju dva do tri minuta, u zavisnosti od same epizode. Cartoon Network će periodično postavljati serije novih sadržaja na Telenorov WAP portal, čime će se omogućiti dinamika ponude. Cena video klipa iznosi 80 dinara, bez PDV-a, a prilikom preuzimanja protok podataka se ne naplaćuje. 

Crtane filmove mogu kupiti isključivo korisnici Telenorove mreže u Srbiji, preko WAP portala koji se nalazi na adresi http://wap.telenor.rs. Na početnoj strani se nalazi ikonica/baner koji promoviše ponudu iz produkcije Cartoon Network-a i omogućava lak pristup samom sadržaju. Nakon odabira željenog sadržaja i potvrde kupovine, vrši se „download“ i sam sadržaj ostaje u mobilnom telefonu, koji je moguće gledati neograničen broj puta. 

- Telenor je mobilni operator koji ima najveću ponudu multimedijalnih sadržaja, kao i najposećeniji WAP portal u regionu. Pristup WAP portalu omogućen je korisnicima Telenorove mreže i korisnicima svih ostalih mobilnih mreža u svetu. To je lokacija koja, pored informacija o Telenoru, nudi i mogućnost pristupa različitim sadržajima poput informacija iz zemlje i sveta, izveštajima o vremenskoj prognozi, finansijama, zabavi, muzici, sportu, filmu ili kulturi. Nedavno je predstavljen i direktan link na CNN WAP portalu, gde je moguće pročitati informacije na engleskom jeziku, ali i pogledati video vesti, kaže Vladimir Suvodolac, Product Manager Content Services. 
- Turnerovi linearni kanali, posebno Cartoon Network, uživaju veliku popularnost u Srbiji i ulazak u okruženje digitalnih medija je bio prirodan korak. Saradnja sa Telenor platformom je deo naše posvećenosti obezbeđivanju traženog sadržaja u što više zemalja i na što više platformi. Ovo je prvi ugovor za Turner u oblasti mobilnih komunikacija u regionu i veoma smo srećni zbog toga, kaže Gordana Duspara Moriarty, potpredsednik i generalni menadžer TBS-a za centralnu i istočnu Evropu i zemlje Beneluksa.
 
Telenor je sedmi po veličini svetski mobilni operator na svetu sa ukupno 143 miliona korisnika, od čega 2,924 miliona u Srbiji. Ova kompanija uživa ugled inovatora u oblasti mobilne telefonije na tržištima u razvoju. Nakon investicije od 1,513 milijardi evra, koja je proglašena i najvećom pojedinačnom investicijom u jugoistočnoj Evropi, Telenor zvanično posluje u Srbiji od 1. septembra 2006. godine.

Turner Broadcasting System (TBS) Europe obuhvata neke od najuspešnijih i najpoznatijih informativnih i zabavnih kanala - CNN, Cartoon Network, Boomerang, TCM (Turner Classic Movies), Nuts TV i Adult Swim, koji se emituju u oko 100 zemalja u Evropi, Africi i na Bliskom istoku. Pored TV stanica, TBS razvija svoje robne marke u oblasti interneta, širokopojasnih i bežičnih sistema, DVD-ja, trgovine preko interneta, klasične trgovine, bioskopa, izdavaštva i svih drugih raspoloživih platformi. Turner Broadcasting System Europe Limited je deo Time Warner Company.
 
 
Za dodatne informacije: