Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA KVALITETNIJE OBRAZOVANJE UČENIKA U OPŠTINI MIONICA ZAHVALJUJUĆI TELENOR FONDACIJI
NAZAD
 

Kvalitetnije obrazovanje učenika u Opštini Mionica zahvaljujući Telenor fondaciji

7. novembar 2013 - Đaci osnovnih škola "Milan Rakić" i "Živojin Mišić" iz Opštine Mionica moći će da savladaju veštine korišćenja računara, različite programske jezike i surfovanje internetom, zahvaljujući računarima koje im je obezbedila Telenor fondacija. U većini izdvojenih odeljenja ove dve škole biće raspoređeno 18 računara.
 
"Svesni smo koliko je u današnjem svetu važno biti informisan i koristiti moderne tehnologije i njene potencijale na pravi način. Đaci u našoj opštini žele da koriste računare i mi smo srećni što ćemo zahvaljujući Telenor fondaciji moći da im otvorimo vrata digitalnog sveta. Verujemo da će stečeno znanje prenositi i svojim drugarima i članovima porodica", rekao je načelnik Opštinske uprave Mionica Goran Rangelov.
 
Računari su izuzetno korisno edukativno sredstvo koje u velikoj meri podiže kvalitet obrazovnog rada sa učenicima, posebno ako se sa njihovom primenom u nastavi otpočne u najranijim godinama školovanja.
 
"Razvoj moderne tehnologije zahteva da deca idu u korak s vremenom. Zahvaljujući ovom projektu, smanjićemo digitalni jaz između đaka u ovom kraju i njihovih vršnjaka u ekonomski razvijenijim opštinama", rekla je Ivana Matijević, upraviteljica Telenor fondacije.


U proteklih šest godina Telenor fondacija realizovala je veliki broj projekata usmerenih ka obrazovanju i usavršavanju mladih i dostupnosti modernih tehnologija. Više informacija o ovim projektima možete naći na stranicama Telenor fondacije.