Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA FINANSIJSKI REZULTATI ZA PRVI KVARTAL 2015.
NAZAD
 

Finansijski rezultati za prvi kvartal 2015.

Kompanija Telenor Srbija u prvom kvartalu 2015. godine ostvarila je prihod od 10,5 milijardi dinara, što predstavlja rast od 6 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine. Baza korisnika iznosi 3,2 miliona, što je za 1,9 odsto više u poređenju sa istim periodom 2014. godine.
 
„Uprkos nižim cenama terminacije u domaćim mobilnim mrežama i usporavanju srpske privrede, što se negativno odrazilo na celokupno tržište, zadržali smo čvrstu lidersku poziciju u pogledu prihoda. Posvećeni smo unapređenju telekomunikacione industrije u Srbiji, kao i opšteg ekonomskog rasta, a nedavna kupovina spektra potvrda je naše dugoročne opredeljenosti ka razvoju srpskog tržišta. Naša strategija ostaje obezbeđivanje mreže vrhunskog kvaliteta za korisnike, a uvođenje 4G mreže važan je korak na tom putu. Nastavićemo da pružamo najmodernije inovativne proizvode i usluge koje naši korisnici lako koriste, s posebnim fokusom na objedinjenu ponudu Telenora i Telenor banke“, izjavio je Erlan Neten, izvršni direktor finansija kompanije.
 
U prvom kvartalu 2015, Telenor grupa ostvarila je prihod od 30,2 milijarde norveških kruna, što predstavlja organski rast od 7,6 odsto. Operativni i neoperativni profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosio je 10,6 milijardi norveških kruna; EBITDA marža bila je 35 odsto, a operativni novčani tok iznosio je 6 milijardi norveških kruna. Neto dobitak iznosio je 4,1 milijardu norveških kruna, što podrazumeva zaradu po akciji od 2,70 norveških kruna.