Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA FINANSIJSKI REZULTATI ZA PRVI KVARTAL 2013.
NAZAD
 

Finansijski rezultati za prvi kvartal 2013.

26. april 2013. – Prihodi kompanije Telenor Srbija u prvom kvartalu ove godine iznose 10,064 milijardi dinara, što je povećanje od 7,8 procenata u odnosu na isti period prošle godine.
 
Broj pretplatnika porastao je za 3,3 procenta u odnosu na prvi kvartal 2012, na 3,2 miliona. Nakon završetka modernizacije mreže u prvom kvartalu 2012. godine, kapitalni troškovi usmereni na proširenje i unapređenje mreže rastu sporijim tempom u 2013.
 
 „Na naše poslovanje i dalje znatno utiču događanja u srpskoj privredi i konkurencija na tržištu. U ovom izazovnom okruženju, mi nastavljamo da beležimo rast prihoda i poboljšavamo našu poziciju na tržištu. Nastavićemo da ulažemo u našu mrežu i informativne sisteme i unapređujemo brzinu, dostupnost i raznolikost naših usluga, kaže izvršni direktor finansija kompanije Telenor Srbija Erlan Neten.
 
U prvom tromesečju 2013. Telenor Grupa ostvarila je  prihode od 24,7 milijardi norveških kruna. Operativni i neoperativni profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosi 8,42 milijarde norveških kruna, dok je EBITDA marža 34%, a protok operativne gotovine 5,6 milijardi norveških kruna.