Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA FINANSIJSKI REZULTATI ZA PRVI KVARTAL 2009. GODINE
NAZAD
 

Finansijski rezultati za prvi kvartal 2009. godine

Beograd, Fornebu, 5. maj 2009 – U prvom kvartalu 2009. kompanija Telenor d.o.o. ostvarila je prihod od 7,55 milijardi dinara (80,62 miliona evra), što je za četiri odsto više nego u istom periodu prošle godine. Rastu su uglavnom doprineli prihodi od novih postpejd korisnika i od prenosa podataka.

Broj korisnika Telenora u Srbiji uvećan je za 19 000 u ovom kvartalu. Ostvarena EBITDA (profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova depresijacije i amortizacije) uvećana je za 10 odsto u lokalnoj valuti, kao rezultat smanjenih troškova prodaje i marketinga, kao i konsultantskih usluga. Kapitalna ulaganja smanjena su kao rezultat manjeg investiranja u mrežu u prvom kvartalu.

Broj korisnika Telenorove mreže u Srbiji koji su kontinuirano generisali prihod tokom tri meseca iznosi 2 863 000, što predstavlja strožiji način računanja.
Na globalnom nivou, prihod Telenora (uključujući Kjivstar) uvećan je za tri odsto u odnosu na isti period prošle godine, i iznosi 27,119 milijardi norveških kruna (3,051 milijarde evra).

„U prvom kvartalu 2009. godine, Telenor grupa ostvarila je stabilne organske prihode i EBITDA marginu u skladu sa planovima za ovu godinu. Uspeli smo da smanjimo kapitalne i ukupne troškove, što je imalo za posledicu snažan rast protoka gotovine u izazovnom poslovnom okruženju. Naročito dobre rezultate postigli su Telenor Norveška i Grameenphone u Bangladešu“, kaže Jon Fredrik Baksos (Jon Fredrik Baksaas), predsednik i generalni direktor Telenora.

Za više informacija posetite www.telenor.com.