Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA FINANSIJSKI REZULTATI ZA DRUGI KVARTAL 2014.
NAZAD
 

Finansijski rezultati za drugi kvartal 2014.

Kompanija Telenor Srbija ostvarila je prihod od 10,236 milijardi dinara u drugom kvartalu 2014. Ne računajući promenu cena interkonekcije, prihodi su bili na istom nivou u poređenju sa drugim kvartalom u 2013. Bazu pretplatnika čini 3,1 milion korisnika, što je pad za 1 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.
 
„Srbija je u velikoj meri pogođena nesrećnim i katastrofalnim poplavama u maju. U sprezi sa drugim mobilnim operatorima, Telenorov prioritet bio je da svoje usluge učini dostupnim tokom vanredne situacije i neposredno nakon nje, kao i da obezbedi tekuću finansijsku i humanitarnu pomoć,“ kaže Erlan Neten, izvršni direktor finansija u kompaniji Telenor Srbija. „Poplave su nanele štete privredi, što je donelo nove izazove već konkurentnom tržištu telekomunikacija. Ostajemo usredsređeni na jačanje naše vodeće tržišne pozicije i održavanje zdravih nivoa profitabilnosti. Nastavićemo da pružamo izuzetno korisničko iskustvo, daljim jačanjem kvaliteta naših usluga i uvođenjem inovativnih digitalnih servisa.“
 
U drugom kvartalu 2014. godine Telenor grupa ostvarila je prihode od 26,8 milijardi norveških kruna, što predstavlja organski rast prihoda od 1,6 odsto. Operativni i neoperativni profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosi 9,616 milijardi norveških kruna, dok je EBITDA marža 36 odsto, a operativni novčani tok je 5,6 milijardi norveških kruna.