Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA FINANSIJSKI REZULTATI ZA ČETVRTI KVARTAL 2012.
NAZAD
 

Finansijski rezultati za četvrti kvartal 2012.

13. februar 2013 - Prihodi kompanije Telenor Srbija u poslednjem kvartalu 2012. godine iznose 10,678 milijardi dinara, što je povećanje od 8,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine.
 
Broj pretplatnika porastao je za 2 odsto u odnosu na četvrti kvartal 2011, na 3,2 miliona. Kapitalni troškovi su u u skaldu sa planiranim, iako su znatno smanjeni nakon završetka modernizacije mreže početkom ove godine.
 
„Makroekonomska kretanja i konkurencija na tržištu i dalje bitno utiču na naše poslovanje. Ipak, Telenor ostaje odlučan u nameri da i dalje beleži rast prihoda i nastavlja da jača svoju poziciju na tržištu. Ove godine planiramo da podignemo nivo kvaliteta, pokrivenosti i protoka podataka ali i dalje investiranje u Pametnu mrežu i sisteme za brigu o korisnicima,“ kaže Erlan Neten, izvršni direktor finansija kompanije Telenor d.o.o.
 
U četvrtom tromesečju 2012. godine, Telenor grupa ostvarila je prihode u vrednosti od 26 milijardi norveških kruna, što predstavlja organski rast prihoda od 5 odsto. Operativni i neoperativni profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosi 8,2 milijarde norveških kruna dok je EBITDA marža 31,5 odsto, a protok operativne gotovine 4,6 milijardi norveških kruna.  U celoj 2012. godini, Telenor beleži prihode vredne 101,7 milijardi norveških kruna, operativni i neoperativni profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosi 32,8 milijardi norveških kruna, dok je EBITDA marža 32,2 odsto, a protok operativne gotovine 20,5 milijardi norveških kruna.