Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA FINANSIJSKI REZULTATI ZA ČETVRTI KVARTAL 2010.
NAZAD
 

Finansijski rezultati za četvrti kvartal 2010.

08. februar 2011 – Kompanija Telenor u Srbiji u četvrtom kvartalu 2010. imala je prihod od 9,260 milijardi dinara što je za 14 odsto više u odnosu na isti period u 2009.

Broj korisnika Telenora u Srbiji, koji posluje u okviru norveške grupe, povećan je za 23.000 na 3.007.000, a udeo Telenora na srpskom tržištu mobilne telefonije je 35 odsto (udeo SIM kartica na tržištu).

“Veliko nam je zadovoljstvo što nam je povećanje prihoda od  14% u četvrtom kvartalu godinu na godinu pomoglo da dalje osnažimo našu poziciju na srpskom tržištu. Ovaj snažan rast prihoda , zajedno sa našim konstantnim naporima na poboljšanju efikasnosti proizveli su približno troprocentno povećanje naše kvartalne EBITDA marže. Sa preko 160 hiljada korisnika koji su odabrali Telenor u Srbiji za svog provajdera mobilnih telefonskih usluga u 2010, ponosni smo što možemo da izvestimo da je broj naših pretplatnika premašio 3 miliona, čime je naš udeo na tržištu SIM povećan na preko 35%”, kaže Gabor Kočiš, Izvršni direktor finansija u Telenoru.

Na globalnom nivou, Telenor je u četvrtom kvartalu 2010. godine ostvario prihod od 24,9 milijarde norveških kruna, što je za osam odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Operativna dobit je dostigla 7,2 milijarde norveških kruna. Tokom četvrtog tromesečja, broj mobilnih korisnika Telenora porastao je za 8 miliona, i sada iznosi 199,4 miliona.

„Telenor potvrđuje poziciju jedne od telekomunikacionih kompanija sa najbržim rastom u Evropi, uz organski rast od 8 odsto i izuzetne operativne rezultate. U 2010. Telenor grupa je ostvarila operativni gotovinski tok od 18 milijardi norveških kruna i odličnu EBITDA maržu“, izjavio je Jon Fredrik Baksos, predsednik i generalni direktor Telenor grupe.