Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA FINANSIJSKI REZULTATI U DRUGOM KVARTALU 2013.
NAZAD
 

Finansijski rezultati u drugom kvartalu 2013.

23. jul 2013 - Prihodi kompanije Telenor Srbija u drugom kvartalu 2013. iznose 10,568 milijardi dinara, što je povećanje od 4,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine.
Broj pretplatnika porastao je za 1,1 odsto u odnosu na drugi kvartal 2012. i iznosi 3,2 miliona. Kapitalne investicije ostaju intenzivne u 2013. i usmerene su na dalje širenje i unapređenje mreže i informativnih sistema.
 
„Naše poslovanje susreće se sa sve izazovnijim okruženjem u privredi Srbije, kao i snažnom konkurencijom na tržištu. Čak i u takvim okolnostima, obezbedićemo solidan rast prihoda i dalje ojačati našu tržišnu poziciju. Nastavićemo da unapređujemo kvalitet i raznovrsnost usluga koje nudimo našim korisnicima, i da, zahvaljujući značajnim ulaganjima u mrežu i informativne sisteme, poboljšavamo njihovu brzinu i dostupnost,“ kaže izvršni direktor finansija kompanije Telenor Srbija Erlan Neten.

U drugom tromesečju 2013. Telenor Grupa ostvarila je prihode od 25,7 milijardi norveških kruna što predstavlja organski rast prihoda od 2 odsto. Operativni i neoperativni profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosi 8,86 milijardi norveških kruna, dok je EBITDA marža 34%, a protok operativne gotovine 5,37 milijardi norveških kruna.