Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA DODELJENE NAGRADE OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE
NAZAD
 

Dodeljene nagrade Olimpijskog komiteta Srbije

 
Zorana Arunović i Ćel Morten Jonsen

17. decembar, 2010 - Generalnom sponzoru Olimpijskog tima i Olimpijskog komiteta Srbije kompaniji Telenor i njenom generalnom direktoru pripala je čast da uruči nagrade Olimpijskog komiteta najboljim sportistima u 2010. Ćel Morten Jonsen uručio je Trofej Olimpijskog komiteta Srbije najuspešnijoj sportistkinji, Zorani Arunović i najboljem sportisti, Novaku Đokoviću.
   
Najuspešnija muška reprezentacija u ovoj godini je odbojkaška selekcija, a u konkurenciji dama ženska odbojkaška reprezentacija. Prvi put je proglašen najuspešnij mladi sportista, Velimir Stjepanović, plivač i mladi tim – košarkaška reprezentacija, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru. Najuspešniji trener je Marijan Vajda, trener Novaka Đokovića.

Predsedništvo OKS dodelilo je posebno priznanje Dejvis kup reprezentaciji, za najuspešniji ekipni plasman u individualnim sportovima. Ove godine trofej MOK pripao je Nikoli Grbiću, sad već bivšem kapitenu odbojkaške selekcije Srbije.

Ovogodišnju svečanost u Domu Narodne skupštine uveličali su i osvajači olimpijskih medalja i učesnici Olimpijskih igara koji su stvarali istoriju olimpijskog pokreta u Srbiji.
   
Ispraćajući godinu u kojoj je OKS proslavio 100 godina postojanja, Predsedništvo Olimpijskog komiteta Srbije odlučilo je da svim osvajačima medalja i učesnicima Olimpijskih igara, uruči specijalne značke koje će ih podsećati na njihove olimpijske dane.