Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA DODELJENE GODIŠNJA PRIZNANJA IT GLOBUS - TELENOR DOBITNIK ZELENOG GLOBUSA ZA DOPRINOS OČUVANJU ŽIVOTNE SREDINE
NAZAD
 

Dodeljene godišnja priznanja IT Globus - Telenor dobitnik Zelenog Globusa za doprinos očuvanju životne sredine

Beograd, 2. decembar 2009 - Zeleni IT Globus, koji se dodeljuje u okviru godišnjih priznanja časopisa Mikro za izuzetna ostvarenja u oblasti informatike, računarstva i telekomunikacija, pripao je Telenor u Srbiji za doprinos očuvanju životne sredine.

Nagrađena je kampanja reciklaže mobilnih telefona zahvaljujući kojoj je prikupljeno više od 76 000 starih mobilnih telefona, odnosno osam tona materijala, potencijalnog elektronskog.


„Postupak koji je priču o ekologiji i recikliranju doneo u javnost na pravi način je Telenorova kampanja reciklaže starih mobilnih telefona. Postignuti su vrlo konkretni rezultati, a zahvaljujući intenzivnoj komunikaciji veliki broj ljudi u Srbiji postao je svestan ovih informacija i shodno tome počeo da se ponaša odgovornije“, ističe domaćin dodele nagrada, najavljući predstavnika Telenora.

„Očuvanje životne sredine i povećanje svesti svih građana o tome jedna je od prioritetnih stvari od početka našeg poslovanja u Srbiji, to je tradicija i u samoj Telenor grupi. Iako nismo veliki zagađivači, i po zakonu ne bismo morali da se bavimo ovom temom, smatramo da bi zbog nas i kompanijskih vrednosti u koje verujemo i prema kojima poslujemo to trebalo da radimo, time ćemo dati signal i lokalnoj sredini. Sledeće godine počećemo detaljan proces uvođenja standarda ISO 14001 koji će nam omogućiti da budemo zaista u skladu sa svetskom regulativom, kad je zaštita životne sredine u pitanju“, kaže Sandra Štajner, izvršni direktor korporativnih komunikacija Telenora u Srbiji.