Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA DECA BEZ RODITELJSKOG STARANJA U KAMPU ALPINIZMA NA KOPAONIKU
NAZAD
 

Deca bez roditeljskog staranja u kampu alpinizma na Kopaoniku

Kopaonik, 19. avgust 2007. - U sedmodnevnom kampu alpinizma i freeclimbing-a na Kopaoniku u organizaciji Saveza ekstremnih sportova Srbije, učestvovala su deca bez roditeljskog staranja iz domova i hraniteljskih porodica iz Ćuprije, Jagodine i Kragujevca.


Četvrti kamp trajao je od 12. do 19. avgusta u planinskom domu Rtanj, gde su polaznici  uz druženje i rad sa instruktorima i edukatorima, prošli alpinističku obuku učestvovali u brojnim radionicama i kreativnim igrama.
Deca su pokazala izuzetan talenat, upornost i hrabrost tokom obuke, a podjednako uspešni bili su i u radionicama o prevenciji narkomanije, alkoholizma i nasilja. Svoju kreativnost deca su ispoljila kroz druženje i različite vidove igara.
 
 
 
„Iskrenim zalaganjem i ljubavlju prema deci, skrenuli smo pažnju na naš rad. Zahvaljujemo se Telenor fondaciji koja je prepoznala naše napore da uspemo u realizaciji, manastiru Đurđevi Stupovi, čiji smo bili gosti, kao i svim ostalim prijateljima i dobronamernim kompanijama koje su u okviru svojih mogućnosti podržale kamp. Nadamo se da će istrajati u svojim nastojanjima da predstavljaju primer humanosti i pozitivnog uticaja na naše društvo. Imaju zbog čega da budu ponosni!“, rekla je Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad opštine Jagodina.
 
Telenor fondacija prepoznala je i podržala ovaj projekat, kao veoma važan i perspektivan posebno za decu bez roditeljskog staranja, a pismo podrške kampu uputili su Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj i Sportski savez Srbije.