Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA ĆEL-MORTEN JONSEN NOVI ČLAN IZVRŠNE UPRAVE TELENOR GRUPE
NAZAD
 

Ćel-Morten Jonsen novi član izvršne uprave Telenor grupe

11. maj 2012 – Ćel-Morten Jonsen danas je izabran za izvršnog potpredsednika i člana izvršne uprave Telenor Grupe. Ćel-Morten Jonsen biće direktor novog Evropskog ogranka u okviru Telenor grupe.

Novi Evropski ogranak Ćel-Morten Jonsena obuhvataće poslove u centralnoj Evropi, tačnije u Mađarskoj, Srbiji i Crnoj Gori, kao i poslovne aktivnosti u Švedskoj i Danskoj. Poslovanje u Skandinaviji biće nastavljeno kao i pre i postaće deo novog Telenorovog ogranka. Telenorovo predstavništvo u Moskvi će biti deo novog Evropskog ogranka.

Procedura za imenovanje novog generalnog direktora Telenor Srbija već je počela. Ćel-Morten će i dalje vršiti tu funkciju do zaključenja izbora. Telenor Norveška i dalje nastavlja rad kao zasebna poslovna jedinica na čijem je čelu Berit Svendsen, član izvršne uprave Telenor grupe. Izvršna potpredsednica Kristin Skogen Lund usredsrediće se na plan inovacija u Telenoru na poziciji direktora Jedinice za digitalne usluge, uključujući emitovanje.
 
Pripreme za industrijalizaciju

„Drago mi je da je Ćel-Morten Jonsen pristao da preuzme nova zaduženja koja su mu ponuđena. Ostvario je značajne rezultate kao direktor Telenora u Srbiji, a već ima veliko iskustvo koje je stekao na ključnim pozicijama u Telenoru, naročito kao direktor Telenora u Rusiji. Najveći izazov za napredak Telenora predstavlja realizacija novih operativnih modela i industrijalizacija poslovanja u Evropi. Cilj nam je da formiranjem novog Evropskog ogranka osnažimo napore u tom pravcu,” objašnjava predsednik i generalni direktor Telenor grupe Jon Fredrik Baksaas.
 
„Jako se radujem što mi je pružena ova prilika, ali u isto vreme osećam veliku odgovornost kada su u pitanju novi zadaci koji me čekaju,” kaže  Ćel-Morten Johnsen. “Svi naši poslovi u Evropi dobro su utemeljeni svaki za sebe, a glavni prioritet biće nastavak aktivnosti na osnovu velikog potencijala buduće saradnje u regionu,“ zaključuje Jonsen koji odmah stupa na novu funkciju.
 
Usmeravanje pažnje na digitalne usluge

Izvršna potpredsednica Kristin Skogen Lund do sada je bila na čelu Jedinice za digitalne usluge, emitovanje i operacije u Danskoj i Švedskoj. Kako razvoj usluga sve više dobija na značaju, Skogen Lund želela je da usmeri pažnju na razvoj Telenorove budućnosti u polju digitalnih usluga. Uspeh Jedinice za digitalne usluge od krucijalnog je značaja za Telenor, a kako bi ostvario ciljeve u domenu finansijskih usluga, interneta i rešenja za povezivanje udaljenih autonomnih uređaja sa drugim takvim uređajima ili sa centralnim serverima  (takozvani machine-to-machine), Telenoru je potrebno snažno i usredsređeno vođstvo.

„Radujemo se inovacijama i razvoju u oblasti digitalnih usluga od kojih će koristi imati cela Telenor grupa,“ kaže generalni direktor i predsednik Telenor grupe Jon Fredrik Baksaas
Bjørn Magnus Kopperud, vršilac dužnosti izvršnog potpredsednika i direktor za centralnu Evropu preuzeće nove dužnosti u okviru organizacije Telenor Norveška.