Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA BESPLATAN TELENOR INTERNET I U BOTANIČKOJ BAŠTI
NAZAD
 

Besplatan Telenor internet i u Botaničkoj bašti

17. novembar 2014 – Nedavno renovirana, Botanička bašta „Jevremovac“, postala je još jedno od mesta na kojima posetioci mogu da koriste besplatan internet, zahvaljujući Telenorovom projektu otvaranja internet parkova širom Srbije već sedmu godinu za redom.
 
Tokom cele naredne godine, u prelepom ambijentu ovog jedinstvenog spomenika prirode i kulture, koji ima bogat biljni fond od više od 2000 različitih biljnih vrsta, posetioci  će moći neograničeno da surfuju, proveravaju elektronsku poštu i komuniciraju sa prijateljima putem društvenih mreža.
 
Takođe, prilikom obilaska „Jevremovca“ posetioci za odmor i predah imaju na raspolaganju i 35 klupa, zahvaljujući saradnji sa Telenor fondacijom.
 
„U jednoj od najvećih i najlepših bašti u Evropi, internet će biti na dohvat ruke u svakom trenutku i studentima Biološkog fakulteta, koji u Botaničkoj bašti redovno slušaju predavanja i stiču nova znanja i u ime studenata i univerzitetske zajednice zahvaljujemo se Telenoru koji je sve ovo omogućio“, kaže prof. dr Petar Marin, Upravnik Instituta za botaniku i Botaničke bašte „Jevremovac“.
 
Prilikom rekonstrukcije Botaničke bašte renovirani su veliki i mali staklenik, kao i otvoreni prostor koji se prostire na oko pet hektara, što će povećati nastavne i istaživačke kapacitete Biološkog fakulteta i Instituta za botaniku. Od 1995. godine Botanička bašta je proglašena za spomenik prirode, a 2007. dobila je i status spomenika kulture u Srbiji.
 
Srbija je u junu 2008. dobila prvi Internet park zahvaljujući Telenoru, a u ovom trenutku aktivno je 16 parkova u osam gradova u Srbiji.