Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA BESPLATAN INTERNET ZA DRUŠTVENE CENTRE U BOJNIKU, LEPENICI I SURDULICI
NAZAD
 

Besplatan internet za društvene centre u Bojniku, Lepenici i Surdulici

4. jun 2013 – Telenor fondacija obezbedila je modeme sa neograničenim pristupom internetu na godinu dana društvenim centrima nerazvijenih opština na jugoistoku Srbije. Na ovaj način Telenor je podržao projekat „Razvoj društvenih centara u jugoistočnoj Srbiji“ koji sprovodi Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub iz Niša.


„U vreme kad se pristup internetu u pojedinim zemljama smatra osnovnim ljudskim pravom, drago nam je što će deca, omladina i svi koji to žele imati besplatan pristup internetu u društvenim centrima u našim opštinama. Bojnik jeste nerazvijena opština koja se suočava sa nizom izazova, ali uvek smo podržavali ovakve i slične akcije i nastavićemo to da radimo i ubuduće“, rekao je Stojan Vidanović, pomoćnik predsednika Opštine Bojnik. 
 
Projekat „Razvoj društvenih centara u jugoistočnoj Srbiji“ ima za cilj prekidanje kruga siromaštva i društvene isključenosti u najsiromašnijim opštinama na jugoistoku Srbije, tako što omogućava učešće različitih grupa, a naročito dece i mladih. 
 
„Zahvaljujući donaciji Telenor fondacije pružili smo našoj deci i mladima šansu da šire i unapređuju svoje znanje, pronalaze informacije o razvoju karijere, da se druže sa vršnjacima, što će im omogućiti da budu ravnopravni članovi zajednice. Pristup internetu omogućiće im da prate događaje kod nas i u svetu.“, rekla je Slobodanka Andrejević, koordinatorka Društvenog centra u Lepenici kod Vladičinog Hana.  
 
Kroz različite projekte, Telenor fondacija ulaže u obrazovanje i profesionalno usavršavanje mladih, pa je tako do sada pomogla da veliki broj škola i internet centara bude opremljen savremenim računarima i internet konekcijom.
 
„Ulaganje u obrazovanje mladih je ulaganje u budućnost društva. Internet je najveća baza ljudskog znanja, a korisnici društvenih centara moći će besplatno da koriste sve njegove prednosti“, rekla je Ivana Matijević, upraviteljica Telenor fondacije. 
 
Više informacija o društvenim centrima možete naći na zvaničnoj prezentaciji Društvenih centara.   
 
Više informacija o aktivnostima Telenor fondacije možete naći ovde.