Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA BESPLATAN INTERNET U GRADSKIM PARKOVIMA
NAZAD
 

Besplatan Internet u gradskim parkovima

Grad Beograd i kompanija Telenor  - potpisivanje
Memoranduma o saradnji
16. mart 2009. – Beograđani će u naredne dve godine imati besplatan pristup bežičnom Internetu u parkovima na teritoriji Beograda, zahvaljujući saradnji kompanije Telenor i Skupštine grada. Prva tri parka koja će dobiti Telenor bežični Internet su park „Vukov spomenik“, „Proleće“ i „Skejt park“ na Novom Beogradu.

Gradonačelnik Beograda, Dragan Đilas i dosadašnji generalni direktor kompanije Telenor u Srbiji, Stajn Erik Velan potpisali su ugovor o saradnji na realizaciji ovog projekta.
 
 
Pored idejnog rešenja koje kompanija Telenor radi za svaki park pojedinačno i instaliranja opreme za uvođenje Interneta, Telenor će se brinuti o održavanju opreme. Uz podršku Sekreterijata za komunalne i stambene poslove, JKP „Zelenilo Beograda“ i Uprave za energetiku, grad Beograd će obezbediti da parkovi budu dobro osvetljeni i noću, a javne površine uređene.
 
Projekat doprinosi i razvoju turističke ponude grada Beograda, pružajući svima koji u Beograd dođu u turističku ili poslovnu posetu, mogućnost da u realnom vremenu budu informisani o dešavanjima u njihovoj zemlji, kao i da na najbrži način saznaju sve o gradu u kome borave. Besplatno korišćenje bežičnog Interneta na javnim mestima i otvorenom prostoru, umnogome će unaprediti i kvalitet života građana, pomoći im da na svakom mestu i u svako vreme odgovore na zahteve koje im nameće savremeni tempo života.

Srbija je u junu prošle godine dobila svoj prvi Internet park u istoriji, kada je Telenorov signal u Studentskom parku omogućio brzi Internet na otvorenom. Posle Beograda, Internet parkove dobili su i stanovnici Novog Sada, Niša, Kraljeva i Kragujevca.  Telenorov 3G signal, koji obezbeđuje brz Internet, danas stiže do gotovo 40 odsto stanovnika Srbije u 170 gradova i manjih mesta.