Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA BEPLATAN TELENOR INTERNET U SKEJT PARKU NA NOVOM BEOGRADU I PARKU PROLEĆE NA TOPLIČINOM VENCU
NAZAD
 

Beplatan Telenor Internet u Skejt parku na Novom Beogradu i Parku Proleće na Topličinom vencu

29. jun 2009. – Posle parka kod Vukovog spomenika, park „Proleće“ na Topličinom vencu i „Skejt“ park na Novom Beogradu dobili su besplatan Telenor Internet, koji će posetioci moći da koriste tokom naredne dve godine.
 
 
Internet park „Proleće“ danas su otvorili Miroslav Čučković, član Izvršnog veća Skupštine grada, Mirjana Božidarević, predsednica Opštine Stari Grad i Ana Krstić, menadžerka Telenor fondacije.

Ove godine otvoreni su Internet parkovi i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, a biće ih još širom Srbije i u glavnom gradu, sa ciljem podsticanja razvoja informatičke pismenosti i dostupnosti Interneta što većem broju građana.

Kompanija Telenor pripremila je idejna rešenja za svaki park pojedinačno, postavila opremu i brinuće o njenom održavanju.

Srbija je u junu prošle godine dobila svoj prvi Internet park u istoriji, kada je Telenorov signal u Studentskom parku omogućio brzi Internet na otvorenom. Posle Beograda, Internet parkove dobili su i stanovnici Novog Sada, Niša, Kraljeva i Kragujevca. Telenorov 3G signal, koji obezbeđuje brz Internet, danas stiže do gotovo 45 odsto stanovnika Srbije u više od 200 gradova i manjih mesta.

Grad Beograd će, uz podršku Sekretarijata za komunalne i stambene poslove, JKP „Zelenilo Beograd“ i Uprave za energetiku, obezbediti da parkovi budu dobro osvetljeni, a javne površine uređene.
 
Internet u parkovima podstiče i razvoj turističke ponude grada, koji svim posetiocima Beograda omogućava da se osećaju kao i u svakoj drugoj svetskoj metropoli u kojoj mogu u realnom vremenu da budu informisani o dešavanjima u svojoj zemlji, kao i da na najbrži način saznaju sve o gradu u kome borave.