Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA 100 MILIONA PRETPLATNIKA
NAZAD
 

100 miliona pretplatnika

Budimpešta/Fornebu, 12. septembar 2006. godine. Devetostruka visina Mont Everesta – to je  visina kule od 100 miliona sim-kartica, iako jedna ima debljinu od samo 0,8 mm. U ponedeljak uveče u Budimpešti, u Mađarskoj, proslavljen je dan kada je Telenor dobio stomilionitog korisnika.


Devetostruka visina Mont Everesta – to je  visina kule od 100 miliona sim-kartica, iako jedna ima debljinu od samo 0,8 mm. U ponedeljak uveče u Budimpešti, u Mađarskoj, proslavljen je dan kada je Telenor dobio stomilionitog korisnika.

Kroz istoriju, Telenor potvrđuje uspešan rast poslovanja u oblasti mobilnih tehnologija.  Samo pre desetak godina, ova kompanija je objavila da je broj njenih mobilnih pretplatnika premašio cifru od jednog miliona. U 1999. godini, broj Telenorovih pretplatnika u svetu, bio je veći od onog u Norveškoj. Danas Telenor posluje u 13 zemalja sa ukupno 100 miliona pretplatnika.

“Dostignutih 100 miliona pretplatnika u okviru naših mobilnih mreža je događaj od posebnog značaja za Telenor. U proteklom periodu, beležili smo visok broja korisnika, a još početkom ove godine najavili smo očekivanih 100 miliona. Što je još važnije, trenutna pozicija Telenora pokazuje da će se rast nastaviti. Naša stalna ulaganja na novim tržištima osposobila su nas za rast kojim nadmašujemo većinu naših konkurenata. Postignute cene Telenorovih akcija u poređenju sa Indeksom evropskih telekomunikacija Dow Jonesa pokazuju da finansijska tržišta uvažavaju našu strategiju,” izjavio je Jon Fredrik Baksos (Jon Fredrik Baksaas), predsednik i generalni direktor Telenora.

Srećni korisnik bio je Laslo Ištvan (Laszlo Istvan) (35), koji je 7. septembra pre podne posetio Panon, Telenorovog mobilnog operatora u Mađarskoj, da bi kupio popularnu postpejd pretplatu Panon 300 sa novim telefonskim aparatom, a dobio je besplatan put u Norvešku i besplatno korišćenje usluga u narednih godinu dana. U ponedeljak uveče, stomilionitom korisniku Telenora čestitali su Uve Fredhajm (Ove Fredheim), generalni direktor Panona i Jon Fredrik Baksos, predsednik i generalni direktor Telenora.

Broj od sto miliona pretplatnika čine korisnici svih kompanija u kojima Telenor ima vlasničkog udela, kako konsolidovanih, tako i pridruženih kompanija. Početkom septembra broj pretplatnika u konsolidovanim kompanijama iznosio je 56,5 miliona.

Molimo vas da fotografije ovog korisnika sa generalnim direktorima Telenora potražite na:http://www.telenor.com/press/image_gallery/archieve/120906.shtml

Molimo vas da grafički prikaz podataka o pretplatnicima i kretanju cena akcija od 2003. do danas potražite nahttp://www.telenor.com/press/docs/2006/100mill.xls

Kontakti:
  • Scott Engebrigtsen, Šef informisanja, Telenor, Tel.: +47 90 04 34 84
  • Dóra Somlyai, Direktor komunikacija, Pannon, Tel: +36 209 30 3666
  • Sandra Štajner, Direktor korporativnih komunikacija i PR-a, Telenor d.o.o.,  Tel: +381 63 7908717, e-mail: pr@telenor.rs