Uprava

Share this:

Menu
O TELENORU O NAMA UPRAVA

Share this:

 

Ingeborg Øfsthus

Generalna direktorka Telenora Srbije (Chief Executive Officer)

 
 
 

Sa Telenorom je od 1998. godine. Bila na nekoliko upravljačkih funkcija u tehnici u Telenorovim operacijama u Nemačkoj, Norveškoj i na Tajlandu. Radila je i na različitim pozicijama unutar Telenor grupe, uključujući osnivanje i vođenje „CTO foruma“, a sa Telenorom Srbije je od 2012. godine gde je prethodno držala poziciju izvršne direktorke Tehnike.

Ingeborg poseduje iskustvo pokretanja dva grinfild mobilna operatora, kao i široko iskustvo u oblasti mreže i informacionih tehnologija koje je stekla obavljajući različite funkcije u tim oblastima. 

Ingeborg ima diplomu mastera nauke elektronskih komunikacija, Norveškog univerziteta nauke i tehnologije (NTNU). Godine rada u inostranstvu donele su joj bogato iskustvo u različitim kulturama.

 

 

Kai Gulbrandsen 

Izvršni direktor Tehnike (Chief Technology Officer)

 
 
 

U Telenor Srbiju došao je iz sedišta Telenor grupe. Prethodno je bio izvršni direktor Tehnike kompanije Kyvstar u Ukrajini. Sa Telenorom je od 2001. godine kada je postao izvršni direktor Infrastrukture u kompaniji Telenor Mobil u Norveškoj.

Pre nego što se pridružio Telenoru, Gulbrandsen je bio na nekoliko upravljačkih pozicija u tehnici kompanije ABB u Norveškoj, Islandu i Švajcarskoj. Bio je izvršni direktor kompanije Benum i kompanije ElDrive, u delimičnom vlasništvu ABB-a.

Gulbrandsen je završio inženjerske studije na univerzitetima Norveški institut tehnike (NTH) i NKI u Norveškoj, i poseduje diplomu mastera ekonomije Norveške poslovne škole (BI Norwegian Business School). Otac je troje dece.

 

 

Saša Filipović

Izvršni direktor Marketinga (Chief Marketing Officer)

 
 
 

Saša se Upravi Telenora Srbije pridružio 1. januara 2018. Prethodno je u Telenoru Bugarske obavljao funkciju izvršnog direktora Komercijale od 2013, gde je tokom 2017. služio i kao vršilac dužnosti generalnog direktora.

Pre nego što se pridružio bugarskom timu, Saša je bio na poziciji izvršnog direktora Strategije u Telenoru Srbije. Široko iskustvo stekao je na brojnim vodećim pozicijama u oblasti komercijale.

Saša je diplomirao Menadžment na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu. Oženjen je i ima dvoje dece. 

 

 

Vanja Stanković

vd izvršnog direktora Finansija (Acting Chief Financial Officer)

 
 
 

Vanja dolazi sa pozicije direktorke Kontorlinga i rizika. Karijeru u Telenoru započela je pre deset godina i bila na nekoliko vodećih pozicija u sektoru Finansija.

Pre toga,  radila je u Sektoru finansija Philip Morris-a.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i sertikovani je član ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) i  EMBA (Executive Master of Business Administration).

 

 

Nemanja Žilović

Izvršni direktor Strategije i transformacije (Chief Strategy and Transformation Executive Officer)

 
 
 

Nemanja se pridružio kompaniji 2003. i bio na brojnim pozicijama u Sektoru marketinga.

On je marketinški profesionalac sa bogatim iskustvom u oblasti telekomunikacija − bio je na poziciji direktora marektinga za privatne korisnike (Consumer Marketing Director) od 2013. do 2016. i napredovao kroz niz funkcija u Telenoru Crne Gore i Telenoru Srbije.

Nemanja ima diplomu Akademije umetnosti u Beogradu sa zvanjem producent umetnosti i medija (izjednačeno sa master studijama).

 

 

Branko Mitrović

Izvršni direktor Korporativnih poslova (Chief Corporate Affairs Officer)

 
 
 

Branko ima više od 16 godina iskustva u telekomunikacijama.

U Telenoru je od 2006, počevši karijeru u sektoru finansija, gde je zauzimao vise pozicija u službi naplate i kontrolingu, a 2011. nastavlja rad u sektoru korporativnog razvoja. Na ovu poziciju  došao je sa mesta direktora veleprodaje Telenora d.o.o.

Osnovne i Master studije završio je na Fakultetu organizacionih nauka, a zvanje mastera poslovne administracije stekao je na Cotrugli poslovnoj školi. Završio je programe na Londonskoj poslovnoj školi i Harvard poslovnoj školi. Oženjen je i ima troje dece.

 

 

Nevena Stefanović

Izvršna direktorka Ljudskih resursa  (Chief Human Resources Officer) 

 
 
 

Nevena ima više od 14 godina iskustva u oblasti mobilnih telekomunikacija.

Pridružila se kompaniji 2002-te, i bila je na brojnim pozicijama u sektorima tehnologije, marketinga, strategije i komunikacija.

Nevena je diplomirala telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2002. (Master studije po Bolonjskoj deklaraciji)  i magistrirala poslovnu administraciju u marketingu, MBA, na Univerzitetu u Šefildu (2008).

 

 

Marija Vujanić

Direktorka Komunikacija i održivog poslovanja

(Communications, Sustainability and Real Estate Director)

 
 
 

Marija više od 15 godina radi u oblasti odnosa sa javnošću.

Iskustva je sticala na nekoliko vodećih pozicija u korporativnom i nevladinom sektoru, kao i PR agencijama. Pre nego što se pridružila Telenoru u 2012-toj, bila je PR and Citizenship Lead u kompaniji Microsoft Srbija i izvršna direktorka Fonda Ecotopia.

Marija je diplomirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu (2002).