Samit mladih 2013

Share this:

Menu
O TELENORU O NAMA TELENOR FORUM MLADIH SAMIT MLADIH 2013

Share this:

 
2013. godine je dvoje studenata iz Srbije, Petar Korda iz Beograda i Bojana Stajić iz Niša, učestvovalo na prvom Samitu mladih, a imali su priliku i da prisustvuju ceremoniji dodele Nobelove nagrade za mir i tradicionalnom koncertu povodom dodele nagrade koji okuplja svetske muzičke zvezde i glumce.
 
„Na Samit sam otišao zahvaljujući ideji o ’pametnoj kanti’ i širenju svesti o reciklaži među mladima, koji su ključni za rešavanje problema životne sredine. Tokom boravka u Oslu upoznao sam vršnjake iz čitavog sveta sa kojima sam i danas u kontaktu, kao i nove kulture, a moj pogled na ulogu mobilnih tehnologija u današnjem svetu dobio je novu perspektivu“, kaže Petar Korda, student Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i učesnik prethodnog samita.
 Petar Korda i Bojana Stajić, predstavnici Srbije, i Anton Jurovicki iz Crne Gore u Telenorovom sedištu u Fornebuu.

 
Obrazovanje i pristup obrazovanju, širenje pismenosti i digitalno opismenjavanje građana, nedostatak slobode, diskriminacija, socijalna inkluzija, demokratičnost društva − neke su od najvažnijih oblasti koje su mladi širom sveta prepoznali kao one u kojima upotreba tehnologija može da dovede do napretka i neophodnih promena.
 
Preporuke koje su mladi uputili telekomunikacionoj industriji u vidu ’digitalnog buketa ideja’ predstavio je Jun Fredrik Baksas, predsednik i generalni direktor Telenor grupe, na Svetskom kongresu mobilne tehnologije u Barseloni 2013. godine.
 
Pogledate ovde video sa učesnicima Samita mladih 2013.