Telenor Forum mladih

Share this:

Menu
O TELENORU O NAMA TELENOR FORUM MLADIH

Share this:

 

Digitalizacija za mir

Telenor forum mladih 2017 održaće se pod sloganom „Digitalizacija za mir“ u saradnji Telenor grupe i Nobelovog centra za mir, petu godinu zaredom. Cilj foruma mladih je angažovanje u prevazilaženju društvenih izazova uz doprinos digitalnih tehnologija.   Dvoje odabranih delegata iz Srbije učestvovaće na Forumu mladih koji će okupiti mlade društvene lidere iz 12 zemalja u kojima Telenor posluje: Norveške, Švedske, Danske, Mađarske, Srbije, Crne Gore, Bugarske, Pakistana, Bangladeša,  Mijanmara, Tajlanda i Malezije.
 


Forum počinje skupom u Oslu od 8 do 11. decembra, u nedelji dodele Nobelove nagrade za mir, a delegati će se ponovo okupiti u Bangkoku 2018. godine. Mladi će provesti jednu godinu sarađujući u virtuelnim timovima na dodeljenim izazovima sa ciljem da iznedre rešenja za koja veruju da mogu da odgovore na neko društveno pitanje, i sarađivati sa Nobelovim centrom za mir na pripremi digitalne izložbe na temu njihovog rada, koja će biti otvorena na jesen 2018. godine.  Putne troškove – uključujući hranu i smeštaj – odabranih kandidata pokriva kompanija Telenor.


 
 
Na učešće se mogu prijaviti studenti i diplomci od 20 do 28 godina koji veruju da digitalna rešenja mogu da budu ključna za doprinos miru, putem sajta najkasnije do 15. avgusta. 

 

Zašto da se prijavite za Forum mladih

 • Učešće na velikom događaju u Oslu, Norveškoj.
 • Globalni tim mladih koji će se uhvatiti u koštac sa društvenim izazovima.
 • Mentorstvo globalnih industrijskih i društvenih lidera.
 • Učešće na svečanostima povodom Nobelove nagrade za mir, uključujući i svečani koncert.
 • Događaj u Bangkoku sredinom iduće godine. 
 • Stvaranje digitalne izložbe vašeg rada, zajedno sa Nobelovim centrom za mir. 
 • Certifikat o učešću Telenor grupe i Nobelovog centra za mir.
 
 

Vaša posvećenost

 • Godinu dana bićete delegat Telenor Foruma mladih u Srbiji.
 • Gradićete odnose sa Telenorom i biti sa njima u kontaktu po pitanju vašeg rada na projektu, i učestvovati na dva događaja, u Oslu i Bangkoku.
 • Tokom 2018. godine sarađivaćete virtuelno sa vašim projektnim timom; za šta će biti potrebno da odvojite otprilike dva sata nedeljno. 
 
Kriterijumi
Prijavljivanje
Više o Forumu mladih
Iskustva učesnika
Kriterijumi
Rad sa Nobelovim centrom i jednom od najvećih telekomunikacionih kompanija za mlade predstavlja izuzetnu priliku. Tražimo talentovane i strastvene ljude koji veruju da tehnologije mogu da imaju važnu ulogu u donošenju mira i žele da sarađuju sa mladim liderima iz Evrope i Azije. Ako ste to vi, ohrabrujemo vas da se prijavite. 
 
 
Takođe, potrebno je da zadovoljavate sledeće kriterijume:

 • Da imate 18-28 godina u 2017. godini, živite u Srbiji i dobro govorite engleski jezik;
 • Gajite strast i želite da doprinesete društvenim, ekonomskim i/ili ekološkim promenama u svojoj zajednici, sa prethodnim iskustvom u inicijativama za opšte dobro
 • Pohađate univerzitet ili ste stekli univerzitetsku diplomu
 • Imate velike ideje  i želju da napravite promenu
Prijavljivanje
Prijavite se ovde do 15. avgusta 2017. godine u 17 časova. Pre toga, pročitajte sledeće:

Prvi korak: Unesite svoje lične podatke, uz relevantne informacije o sebi. 
Drugi korak: U okviru sekcije „Application text“, unesite vaše motivaciono pismo (dužine do 350 reči) o svojoj strasti i iskustvu u doprinosu društvenim, ekonomskim i/ili ekološkim promenama u vašoj zajednici.
Treći korak: Ubacite svoj CV u sistem. Kada ubacite CV, kliknite na „Pošalji prijavu“.
 
Nakon izbora užeg kruga kandidata, o finalnom izboru delegata iz Srbije odlučiće Telenorov žiri.
Više o Forumu mladih
Ako želite da saznate više o Forumu mladih 2017, posetite sajt

Iskustva učesnika

Jovana Miljanović

Telenor Youth Forum mi je omogućio da steknem prijatelje iz delova sveta koje još uvek nisam imala prilike da posetim, dok je program bio osmišljen savršeno do poslednjeg detalja.
 
Ono što je na mene ostavilo najjači utisak su definitivno predavanja ostalih učesnika, jer sam kroz njihove ideje saznala o gorućim problemima sa kojima se suočavaju njihove zemlje i bila inspirisana da razmišljam drugačije o prevazilaženju izazova u svojoj zemlji. 
 

Miloš Kostić

Moj najjači utisak sa TYF jesu mladi ljudi puni entuzijazma! Sjajno je videti i biti deo te grupe koja je preuzela inicijativu da promeni stvari. To što smo dolazili sa svih strana sveta samo je pokazalo da neke stvari, koje nama iz perspektive Srbije deluju kao normalne i uobičajne, na drugom kraju sveta još uvek predstavljaju problem.
 
Zbog toga je TYF važan, jer podiže svest o tome da još uvek kao društvo moramo da se usavršavamo i napredujemo, pružajući šansu mladima da upravo oni budu nosioci tog napretka.
 

Od događaja bih svakako izdvojio dodelu Nobelove nagrade za mir. Velika je stvar biti deo jednog od najvažnijih svetskih događaja koji promovišu mir i solidarnost u svetu. Između ostalog konačno sam imao izgovor da obučem odelo u sred bela dana J Justin Farrel sa Univerziteta u Stenfordu održao nam je odlično predavanje o design thinking metodologiji, za koju se ispostavilo da je vrlo primenljiva u domenu arhitekture.