O TELENORU O NAMA DRUŠTVENA ODGOVORNOST TELENOR FONDACIJA VESTI
 • news-img
  15.12.2018.

  Nagrade “Prof. dr Ilija Stojanović” za najbolje studente

  Nagrade „Prof. dr Ilija Stojanović“ dodeljene su danas najboljim studentima i autorima u oblasti telekomunikacija, u okviru proslave Dana Elektrotehničkog fakulteta. Nagradu tradicionalno, dvanaesti put zaredom dodeljuje Telenor fondacija.

 • news-img
  11.12.2018.

  Sport za sve u Aleksincu!

  Umesto kupovine novogodišnjih poklona za naše partnere prošle godine, Telenor je podržao inicijativu UNICEF-a i donirao milion dinara za realizaciju inkluzivnog sportsko–rekreativnog programa “Sport za sve”

 • news-img
  10.12.2018.

  Održana novogodišnja humanitarna prodajna izložba u Telenoru

  Humanitarna prodajna izložba štićenika „Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju“ održana je u petak, 7. decembra, u prostorijama Telenora.

 • news-img
  10.10.2018.

  Sticanje veština digitalne pismenosti - osnovno pravo dece u 21. veku

  UNICEF je, uz podršku kompanije Telenor u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Užičkim centrom za prava deteta, pokrenuo projekat „Bezbedan internet za celu porodicu’’ sa ciljem smanjenja izloženosti najmlađe dece onlajn rizicima.

 • news-img
  01.10.2018.

  Vršnjačkom edukacijom protiv digitalnog nasilja

  Na završnoj konferenciji u Velikoj Plani, održanoj u petak, 28. septembra, predstavljeni su rezultati projekta „Vršnjačkom edukacijom protiv digitalnog nasilja“, koji je sprovelo Udruženje građana „Svet reči“ uz podršku Telenor fondacije.

 • news-img
  17.09.2018.

  Telenor i ove godine podržao UNICEF „Fer Plej“ turnir

  Na tradicionalnom UNICEF-ovom Fer plej turnir u basketu, koji je održan proteklog vikenda, prikupljeno je više od 800.000 dinara za podršku za odeljenje intenzivne nege neonatologije i porodilište GAK „Narodni Front“.

 • news-img
  07.09.2018.

  Digitalna nastava za decu iz ugroženih grupa

  Telenor fondacija u saradnji sa udruženjem Romkinja „Nada“, obezbedila je interaktivna nastavna sredstva kao pomoć i dodatnu podršku učenicima u savladavanju početnog čitanja i pisanja. Članice udruženja, pedagoške asistentkinje u Aleksincu, prošle su i obuku za ovaj vid nastave. Cilj projekta je da se poveća broj romske dece koja će završiti osnovnu školu na teritoriji opštine Aleksinac.

 • news-img
  06.07.2018.

  Prvaci u 280 osnovnih škola učili kroz interaktivnu nastavu

  U okviru projekta „Unapređenje digitalne pismenosti pomoću IKT-a u osnovnim školama u Srbiji“, koji je podržala Telenor fondacija, deset osnovnih škola u Srbiji opremljeno je Coprix interaktivnim bukvarima, aplikacijama za učenje matematike i engleskog jezika, interaktivnim tablama i tabletima

 • news-img
  15.06.2018.

  Svako četvrto dete u predškolskom uzrastu poseduje digitalni uređaj

  Deca u sve ranijem uzrastu počinju da koriste internet, a roditelji nemaju dovoljno znanja i veština da ih zaštite od mogućih zloupotreba, pokazalo je istraživanje nastalo u okviru projekta „Bezbedan internet za celu porodicu“ koji sprovodi UNICEF u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku kompanije Telenor.

 • news-img
  09.05.2018.

  Telenor učestvovao na konferenciji „Održivi razvoj 2018”

  Telenor je i ove godine učestvovao i podržao konferenciju „Održivi razvoj 2018”, koja je održana u sredu, 9. maja, u hotelu Holiday Inn u Beogradu i tom prilikom okupila veliki broj kompanija koje posluju u skladu sa principima održivog razvoja.

 • news-img
  26.04.2018.

  Obeležen Telenor Dan devojčica u IKT-u

  Finale takmičenja „Uhvati ideju u digitalnom svetu”, koje je organizovalo Udruženje poslovnih žena Srbije uz podršku Telenor fondacije, dobilo je svoje pobednice. Takmičenje je održano povodom obeležavanja Međunarodnog Dana devojčica u Informaciono – komunikacionim tehnologijama, s ciljem da se devojčice osnaže prilikom odabira budućih profesija, kao i da se podstaknu da, pri razmišljanju o profesionalnoj orijentaciji, budu vođene ličnim interesovanjima i talentima.

 • news-img
  23.04.2018.

  Pametne solarne klupe u Velikoj Plani uz podršku Telenor fondacije

  Dve pametne solarne klupe u Velikoj Plani, postavljene na centralnim gradskim lokacijama, građanima će omogućiti punjenje pametnih uređaja uz pomoć solarne energije, kao i Telenor internet. Klupe je obezbedila Telenor fondacija, u saradnji sa opštinom Velika Plana.

 • news-img
  21.04.2018.

  #TrkaZaPetlju: Više od 500 učesnika Beogradskog maratona iz sedam kompanija u trci za programiranje u školama

  Udruženi oko jednog cilja, više od 500 učesnika današnjeg Beogradskog maratona trčalo je pod zastavom Inicijative Digitalna Srbija. Ideja ove akcije bila je da se zajednički iskaže javna podrška i prikupe sredstva za dalji razvoj besplatnog portala petlja.org koji osnovcima u Srbiji daje mogućnost da naprave svoje prve programerske korake.

 • news-img
  10.04.2018.

  10.350 učenika i 1.100 roditelja i nastavnika edukovano o bezbednom internetu

  Prema izveštaju o održivom poslovanju kompanije, Telenor je i tokom 2017. godine stavio jak fokus na bezbednost dece na internetu. U saradnji sa UNICEF-om i Fondacijom Tijana Jurić, ostvareni su značajni rezultati, ali su i najavljeni sledeći strateški koraci u ovoj važnoj oblasti.

 • news-img
  29.03.2018.

  Radionice povodom takmičenja „Uhvati ideju u digitalnom svetu"

  Danas je u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu održana radionica „Uhvati ideju u digitalnom svetu“ za devojčice završnih razreda osnovnih škola.