Menu
O TELENORU O NAMA DRUŠTVENA ODGOVORNOST TELENOR FONDACIJA VESTI TELENOR FONDACIJA OPREMILA ŠKOLE U MESNOJ ZAJEDNICI BARE I LJIGU
NAZAD
 

Telenor fondacija opremila škole u mesnoj zajednici Bare i Ljigu

Jun 2015. – Povezivanje učenika, lakše praćenje nastave, podsticanje kreativnosti, razvijanje novih veština, ali i odgovorno korišćenje interneta omogućeno je učenicima Osnovne škole „Sveti Sava“ u mesnoj zajednici Bare, kao i učenicima srednje škole „1300 kaplara“ u Ljigu, zahvaljujući podršci Telenor fondacije.


Đaci u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u mesnoj zajednici Bare moći će da koriste u nastavi laptopove, štampač, projektor i fotoaparat, a obezbeđena oprema stvoriće priliku da 85 đaka lakše prati časove u školi koja je osnovana još 1962. godine. Škola se nalazi u središtu mesne zajednice Bare i ima tri izdvojena odeljenja.

U srednjoj školi „1300 kaplara“ omogućen je Telenor internet, a učenicima je obezbeđeno brže i lakše surfovanje. Pored toga,  kabineti informatike i računarstva opremljeni su sa 16 računara, što će im pomoći da dodatno unaprede svoju informatičku pismenost.

Projektom „Internet za sve“ Telenor pomaže ljudima da se jednostavnije i brže povežu i podstiče ih da internet koriste odgovorno. U proteklih osam godina Telenor fondacija realizovala je više od 250 projekata i time, zajedno s partnerima, doprinela razvoju društva i lokalne zajednice.