Menu
O TELENORU O NAMA DRUŠTVENA ODGOVORNOST TELENOR FONDACIJA VESTI PROGLAŠENI POBEDNICI FEJSBUK TAKMIČENJA #PRVORAZMISLI
NAZAD
 

Proglašeni pobednici Fejsbuk takmičenja #Prvorazmisli

Mart 2015.– Pobednicima četvoronedeljnog Fejsbuk takmičenja #Prvorazmisli, Jeleni Nićiforović iz Valjeva, Sandri Javorović iz Golubinaca i Nemanji Fent iz Mačvanske Mitrovice, 27. marta uručene su nagrade.Troje prvoplasiranih su u najkraćem vremenskom roku, dali najviše tačnih odgovora na pitanja iz oblasti bezbednosti na internetu i tako ostvarili najbolji plasman od 1612 učesnika. Takmičenje su organizovali Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, UNICEF i Telenor, a u okviru projekta „Zaustavimo digitalno nasilje”.


Žiri koji su činili predstavnici Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, UNICEF-a i Telenora, dodelio je nagrade najboljim i najbržim učesnicima – prvoplasiranoj Jeleni tablet, drugoplasiranoj Sandri slušalice i za osvajanje trećeg mesta, Nemanja Fent je dobio bežični punjač za mobilni telefon.

„Za Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja bezbednost dece i mladih je prioritet, a tu svakako podrazumevamo i bezbednost na internetu. Značajni partneri ministarstva su UNICEF i Telenor, kao društveno odgovorna kompanija. Najbolji put je da svi zajedno sa decom, nastavnicima i roditeljima radimo na prevenciji nasilja,“ rekla je Biljana Lajović, koordinatorka Jedinice za prevenciju nasilja pri Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Fejsbuk takmičenje #Prvorazmisli počelo je 11. februara 2015. godine i trajalo je 4 nedelje na Fejsbuk stranici Biraj reči, hejt spreči. Kampanja #Prvorazmisli, koja je deo projekta „Zaustavimo digitalno nasilje“ stavlja akcenat na sigurnost dece i mladih u digitalnom svetu i na pozitivne modele ponašanja i komunikacije na internetu i društvenim mrežama. Cilj je da se kroz različite oblike edukacije mladi ljudi osnaže za bezbedno učešće u digitalnom svetu.