Menu
O TELENORU O NAMA DRUŠTVENA ODGOVORNOST TELENOR FONDACIJA VESTI NA PROSLAVI DANA ETF-A URUČENE NAGRADE „PROF. DR ILIJA STOJANOVIĆ”
NAZAD

Na proslavi Dana ETF-a uručene nagrade „Prof. dr Ilija Stojanović”

Decembar 2017 –  Nagradu Telenor fondacije „Prof. dr Ilija Stojanović“ u kategoriji najbolji diplomirani studenti za 2016/17-tu dobili su Tijana Zrnić - Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, Gorana Crnobrnja - Elektrotehnički fakultet u Beogradu i Nikola Raičević - Elektronski fakultet u Nišu. 

Autori nagrađenih stručnih radova konferencije TELFOR 2017 su Ferenc Janky, Srđan Milojević, Predrag Mitrović i  Stefan Tešanović, dok su Perić H. Zoran, Petković D. Marko, Nikolić R. Jelena i Jovanović Z. Aleksandra dobitnici nagrade za najbolji stručni rad objavljen u međunarodnom časopisu.

„Studenti koji su ovde budući su lideri i stvaraoci telekomunikacionih trendova u Srbiji. Sigurna sam da je pred njima još mnogo prilika da uče, razvijaju se i rastu istom brzinom kao naša industrija. Za 11 godina koliko Telenor fondacija dodeljuje ovu nagradu, više od sto studenata i autora radova je nagrađeno“, kaže Ingeborg Øfsthus, generalna direktorka Telenora Srbije na Svečanoj akademiji povodom proslave Dana Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.
 
 
Nagradu „Prof. dr Ilija Stojanović“ ustanovila je Telenor fondacija 2007. godine u znak sećanja na akademika profesor dr Iliju Stojanovića, pionira modernih telekomunikacija na prostoru nekadašnje SFRJ i današnje Srbije i osnivaču katedre za telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Profesor Stojanović bio je učitelj gotovo svih generacija današnjih iskusnih inženjera telekomunikacija koji su sada nosioci ove industrije.