Akcije sadnje sa našim zaposlenima

Share this:

Menu
O TELENORU O NAMA DRUŠTVENA ODGOVORNOST ODGOVORNO POSLOVANJE ŽIVOTNA SREDINA AKCIJE SADNJE SA NAŠIM ZAPOSLENIMA

Share this:

 

Park na Adi Huji dobio novih 1000 sadnica cveća

 
U maju 2015. godine, Supernatural park na Adi Huji oplemenjen je sa još 1000 sadnica „cveća života“ u Telenor bašti zahvaljujući zaposlenima u Telenoru, predstavnicima grada Beograda, kao i brojnim poznatim ličnostima. Dodatnih 1000 sadnica zasađeno je u ukupno tri Telenor bašte i raspoređeno oko Lavirint parka u obliku koncentričnih krugova u prečniku od po 10 metara.

„Telenor bašta koju smo danas, zajedno sa našim partnerima zasadili je četvrti park koji su Telenor i njegovi zaposleni podarili Beogradu,“ izjavio je Erlan Neten, Izvršni direktor finansija, i dodao, „Nakon parka kod Kule Nebojša na Kalemegdanu, i prvog lavirint parka u Srbiji, nastavljamo revitalizaciju Ade Huje, ovog puta sađenjem cveća. Ovaj kraj grada smo postavili na zelenu mapu Beograda, u nadi da ćemo inspirisati ostale da vode računa o okolini i da doprinesu prirodnom okruženju.“
 
Postavljanje Telenor bašte predstavlja nastavak višegodišnje saradnje pokreta Supernatural i Telenora.

„U prethodnom periodu sa Telenorom smo zasadili parkove kod Kule Nebojša na Kalemegdanu, prvi lavirint u Supernatural parku na Adi Huji. Drago nam je da postoje kompanije čiji zaposleni razumeju važnost projekata iz oblasti zaštite životne sredine i koji su voljni da lično daju svoj doprinos“, kaže Srđan Stanković, osnivač Supernatural pokreta.

Nakon sadnje bile su organizovane radionice na temu potrage za blagom, medologija i mjuziklaža.
 

Lavirint park na Adi Huji

 
U aprilu 2014, Telenor je poklonio Beogradu prvi lavirint park na Adi Huji, i treći po redu park koji je Telenor poklonio glavnom gradu u okviru saradnje sa Supernaturalom.
 
Na prostoru prečnika 26 metara posađen je ligustrum - poluzimzeleni žbun, prilagodljiv svim vremenskim uslovima, a u samom  lavirintu postavljeno je i sedam klupa za odmor. Centar lavirint parka ukrašen je skulpturom od gvožđa, umetnika Viktora Kiša, koji oslikava transformaciju energije iz jednog oblika u drugi.
 
Nakon sadnje, organizovane su i ekološke radionice na tri teme: mjuziklaža, čaj i organska hrana. U partnerstvu sa Supernaturalom, tokom proteklih godina izgradili smo i parkove kod Kule Nebojša na Kalemegdanu i vrt na Adi Huji.
 

Supernatural park na Adi Huji

 
U aprilu 2013. godine, u Supernatural parku na Adi Huji na prostoru od oko 500 kvadratnih metara formiran je Telenor vrt sa više od 700 biljaka i klupama za posetioce, zahvaljujući saradnji kompanije Telenor, pokreta Supernatural i Gradske opštine Palilula i Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Beograda.

U vrtu koji se nalazi uz samu obalu Dunava, u okviru ekoloških radionica, prisutni su imali mogućnost i da nauče da prave muzičke instrumente od ambalaže koju svakodnevno koristimo, posmatraju ptice koje stanuju na Adi Huji, kao i da čuju kako čovek pozitivno može uticati na svoju okolinu. Prve sadnice na Adi Huji zasadili su Leontina, kompozitor i dirigent dečijeg hora Čarolija, predstavnici Gradske opštine Palilula, zaposleni u Telenoru, tim Supernatural i Telenorovi poslovni partneri.
 

Eko park kod kule Nebojša

 
Kod Kule Nebojša u aprilu 2011. godine posađeno je 1000 sadnica bambusa, lavande, drena, jasmina u saradnji sa Opštinom Stari grad, preduzećem Zelenilo Beograd, Sekretarijatom za zaštitu životne sredine Grada Beograda i pokretom Supernatural.

Park na prostoru Donjeg grada koji se prostire na više od 400 kvadratnih metara, sa više od 1000 sadnica zasadili su čelnici Olimpijskog komiteta Srbije, sportisti, zaposleni u Telenoru, tim Supernatural, studenti biologije i ekologije sa Biološkog fakulteta i Telenorovi poslovni partneri. Telenor je proširio saradnju sa pokretom Supernatural i u Botaničkoj bašti u Beogradu, 23. aprila 2011. obeležio Dan planete Zemlje.
 

Pošumljavanje Tare

 
Telenor je podržao kampanju fonda Ecotopia "Šuma blista, šuma peva" i akciju pošumljavanja u Nacionalnom parku "Tara" u kojoj je oko 30 zaposlenih u Telenoru zasadilo više od 200 sadnica u delu planine poznatijem kao "Požarište". U ovu akciju smo uključili i naše nove korisnike tako što su potpisivanjem ugovora imali priliku da „usvoje” po jedno drvo i obezbede njegovo jednogodišnje održavanje. Telenor je 2009. godine nastavio saradnju sa prvim srpskim ekološkim fondom “Ekotopija” podrškom akciji pošumljavanja Nacionalnog parka “Tara” i recikliranjem starih mobilnih telefona.
 
Zaposleni u Telenoru zasadili su 200 sadnica u delu planine koji je pre dve godine stradao u požaru, dok su građani koji su početkom novembra postali Telenorovi korisnici dobili potvrdu o podršci akciji pošumljavanja, a time i priliku da “usvoje” po jedno drvo i obezbede njegovo dvogodišnje održavanje. Istovremeno, oni koji su doneli stare mobilne telefone na reciklažu dobili su posebno povoljne ponude.pošumljavanja, a time i priliku da “usvoje” po jedno drvo i obezbede njegovo dvogodišnje održavanje.