Društvena odgovornost

Share this:

Menu

Share this:

 
 

Odgovorno poslovanje

Mobilne komunikacije doprinose društvenoj integraciji omogućavajući ljudima da ostanu u kontaktu gde god da se nalaze. Povezanost i pristup komunikacionim servisima jeste način da se pobede siromaštvo, nepismenost i loše zdravstveno stanje, kao i da se pomogne ljudima da poboljšaju svoje životne uslove.

Iz tog razloga se mi u Telenoru trudimo da povežemo što veći broj pojedinaca, grupa i zajednica. Već deset godina u Srbiji, Telenor je aktivni učesnik rastuće digitalizacije društva, s ciljem da internet učinimo dostupnim svima. Naš uspeh je povezano društvo.
 
 

Telenor fondacija

Naša kompanija osnovala je Telenor fondaciju u martu 2007. godine sa željom da pomognemo u rešavanju određenih izazova sa kojima se suočava srpsko društvo. Iz tog razloga naša Fondacija inicira i podržava projekte koji nude delotvorna, održiva i razvojna rešenja na teritoriji cele Srbije.

Pažnja Telenor fondacije, usmerena je pre svega ka razvoju digitalnih rešenja u oblasti obrazovanja, socijalne inkluzije društveno ugroženih grupa, kulture i umetnosti, kao i zaštite životne sredine. 

 
 
 
 

Konkurs Telenor fondacije za podršku projektima

 

Telenor fondacija traži vaše projekte, ideje i rešenja koji mogu da pomognu  prevazilaženju velikih društvenih izazova u našoj zemlji. Pozivamo vas da zajedno razvijamo ideje koje mogu postati inspirativni primeri pozitivnih promena u našem društvu i razvoja njegovih potencijala.

 
 
 

 

Telenor fondacija edukovala 4.000 osnovaca o lepom ponašanju na internetu

Telenor fondacija organizovala je događaj pod nazivom „Sajber bukvar“ za 4000 učenika osnovnih škola u cilju edukacije o bezbednom ponašanju na internetu. Muzičko scenski događaj organizovan je u partnerstvu sa kompanijom Huawei i uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva unutrašnjih poslova i UNICEF-a.

 

 

Globalni dogovor

Telenor d.o.o. uključen je u globalnu inicijativu za povezivanje društveno odgovornih kompanija s agencijama Ujedinjenih nacija, privredom, vladama i civilnim društvom.

Ta najveća svetska dobrovoljna inicijativa, nazvana Globalni dogovor UN-a, nastala je radi unapređenja deset univerzalno prihvaćenih principa o zaštiti ljudskih i radnih prava, očuvanju životne sredine i borbi protiv korupcije. Telenor daje svoj doprinos kako bi se širom sveta podigla svest o 17 novih Globalnih ciljeva za održivi razvoj. 
 
 

 
 

Forum za odgovorno poslovanje

Telenor Srbija član je Foruma za odgovorno poslovanje, mreže vodećih kompanija koje doprinose razvoju zajednice, podstičući razvoj društveno odgovornog poslovanja i uspostavljanje trajnih i stabilnih društveno odgovornih praksi u poslovnom sektoru.

Forum predstavlja platformu koja povezuje lidere iz poslovnog sveta s predstavnicima drugih delova društva, podstičući time međusektorski dijalog, saradnju i razmenu dobrih iskustava. Forum razvija praktična i održiva rešenja na sva četiri polja koja čine stubove društveno odgovornog poslovanja: lokalna zajednica, životna sredina, radno okruženje i tržište.