Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR SRBIJE „CSR LIDER PROMENA“
NAZAD
 

Telenor Srbije „CSR lider promena“

Telenor je dobitnik nagrade „Društveno odgovorni lider promena 2016“, priznanja Američke privredne komore za dugoročnu posvećenost razvoju srpskog društva

Telenor je nagradu ’’Društveno odgovorni lider promena’’ dobio kao priznanje za dugoročni doprinos srpskom društvu angažovanjem u okviru strateške inicijative Internet za sve i napore da se internet učini bezbednijim i sigurnijim mestom.’’Već desetu godinu smo u Srbiji gde aktivno doprinosimo razvoju društva, sa težnjom da prednosti interneta i digitalnih usluga učinimo dostupnim svim građanima Srbije, ali i da internet učinimo bezbednijim i sigurnijim mestom.
 
To ne bi bilo moguće bez svesrdne pomoći naših partnera uz čiju pomoć tu viziju pretvaramo u stvarnost, kontinuiranim i posvećenim radom koji će se nastaviti u budućnosti“, kaže Marija Vujanić, direktorka Komunikacija i spoljnih poslova Telenora Srbije. 


Tradicionalne godišnje nagrade "Lideri promena 2016" dodeljene su 25. februara na godišnjoj Generalnoj skupštini AmCham-a, a nagradu je u ime Telenora primila Jasmina Vignjević, menadžerka za odnose sa Vladom.

 

U okviru projekta „Zaustavimo digitalno nasilje“ koji se od 2012. godine sprovodi širom Srbije u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog obrazovanja i UNICEF-om, sprovedene su brojne inicijative sa ciljem podizanja svesti i edukacije o sigurnom korišćenju interneta među mladima i negovanju pozitivnih vrednosti digitalne komunikacije.

 

Više o projektima:

 

Zaustavimo digitalno nasilje: Projekat podrazumeva vršnjačku edukaciju i korišćenje digitalnih komunikacionih kanala u edukativne svrhe, usvajajući komunikaciju koja je mladim ljudima i najbliža. Približno 15000 učesnika i 4000 roditelja i nastavnog osoblja uzelo je učešće u raznim aktivnostima: istraživanju Bezbednost dece na internetu, mnogobrojnim radionicama i treninzima, takmičenjima na Fejsbuku i Beogradskom maratonu. Vrednu podršku projektu pružili su nacionalni ambasadori UNICEF-a Ana Ivanović, Novak Đoković i brojne druge priznate javne ličnosti. 

 

• Biraj reči hejt spreči:U cilju promovisanja vrednosti i pozitivnih modela digitalne komunikacije, kako bismo ohrabrili mlade ljude u njihovom usvajanju, pokrenuli smo Biraj reči hejt spreči Fejsbuk stranicu koja beleži više od 15000 lajkova;

 

SOS aplikacija: U 2015. pokrenuli smo Fejsbuk aplikaciju, SOS platformu za podršku žrtvama digitalnog nasilja koja žrtvama i svedocima digitalnog nasilja omogućava da anonimno nasilje prijave i dobiju neophodnu pomoć stručnjaka – onlajn.

 

Telenor je angažovan i na drugim poljima iz ove oblasti. Korisnicima smo omogućili sadržaje roditeljske kontrole, filtere za nelegalne sajtove sa elementima seksualnog zlostavljanja dece u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i pomogli pokretanje onlajn sistem za njihovo prijavljivanje www.netpatrola.rs.