Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR DODELIO 5000 EVRA ZA NAJBOLJU APLIKACIJU U OKVIRU KONKURSA „FIREFOX IZAZOV“
NAZAD
 

Telenor dodelio 5000 evra za najbolju aplikaciju u okviru konkursa „Firefox izazov“

Telenorovi korisnici u Srbiji prvi će koristiti uređaje sa Firefox mobilnom operativnom sistemu krajem ove godine 
 11. oktobar 2013 – Nagradu u vrednosti od 5000 evra Telenor je dodelio programeru Goranu Davidoviću za „Beoprevoz“, najbolju aplikaciju po mišljenju stručnog žirija u okviru konkursa „Firefox izazov“.
 
Ukupan fond nagrada iznosio je 12 000 evra, a za prvih 70 registrovanih učesnika konkursa Telenor je obezbedio testne mobilne telefone sa Firefox operativnim sistemom.
 
Pored glavnog dobitnika, nagrađeni su autori još četiri aplikacije – Vidor Gencel je osvojio nagradu u vrednosti od 3 000 evra za aplikaciju „TrippyTap“, Marko Perutović 2 000 evra za aplikaciju „Monterminal“,  a Jovan Brakus nagradu u vrednosti od 1 000 evra za aplikaciju „Srickie“. Specijalna nagrada u vrednosti od 1 000 evra dodeljena je Robertu Žuljeviću za aplikaciju „Meet Serbia“ koja na najbolji način promoviše upotrebu mobilne mreže i internet servisa.
 
Kao rezultat nastavka saradnje ove dve kompanije, Telenorovi korisnici će krajem godine prvi u Srbiji dobiti mogućnost da koriste uređaje bazirane na mobilnom Firefox operativnom sistemu kompanije Mozilla.
 
 
„Veoma sam zadovoljan što ćemo uskoro moći da ponudimo telefone sa Firefox operativnim sistemom sa puno dobrih lokalnih aplikacija, jer je odziv na konkurs prevazišao naša očekivanja. Stiglo je više od 50 prijava što potvrđuje veliko interesovanje programera, kao i da je u pitanju platforma za koju je lako razvijati aplikacije, što je važan preduslov za njen uspeh,“ kaže Nemanja Žilović, direktor marketinga sektora za fizička lica u Telenoru.
 
„Zadovoljstvo mi je što mogu da kažem da je konkurs „Firefox Izazov“ u Srbiji i Crnoj Gori po broju kreiranih aplikacija bio jedan od najuspešnijih koje smo organizovali širom sveta. Ovo je dokaz velikog ovdašnjeg potencijala za razvoj Firefox operativnog sistema. Sjajno je videti uzbuđenje i kreativnost tako velikog broja programera zbog kreiranja aplikacija za operativni sistem Firefox“, kaže Brajan King, predstavnik Mozille.
 
Aplikacije su ocenjivane na osnovu inovativnosti, dizajna, funkcionalnosti, stepena integracije sa Firefox platformom i upotrebne vrednosti za krajnje korisnike.