Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA VRHUNSKI TANGO NA LEDU
NAZAD

Vrhunski tango na ledu

Dokumentarni film iz serijala #mladiheroji

Na putu je da postane vrhunski sportista, iako može da trenira samo šest meseci u godini. Ništa ne može da je zaustavi ni da je spreči da uvek bude korak ispred svih. Leona Rogić ima samo 15 godina, a već je učestvovala na Svetskom prvenstvu u umetničkom klizanju. Kako to postiže ispričala je u filmu Tango Lady koji, u okviru serijala #mladiheroji, možete pogledati na Telenorovom Youtube kanalu.

 

Napravila čudo

 Pre 7 godina Leona je umesto atletike izabrala umetničko klizanje.

„Otkad se bavi ovim sportom mi se na svaki mogući način trudimo da stavimo led ispred nje. Počela je sa tri meseca leda u Subotici, a sada je na šest meseci leda u Beogradu. I uspela da stigne do Svetskog prvenstva. To je za nas čudo“, priča Jelena Rogić, Leonina majka.

Jedina u Srbiji koja izvodi trostruki skok

Leona je jedina klizačica u Srbiji koja izvodi trostruki skok i može da izvodi sve skokove koje mogu i klizačice najvišeg ranga. „Ona je izuzetno talentovana i sposobna i ima jak karakter. Pomerila je lestvicu svim ostalima“, kaže njen trener, Milica Stanković.

 Leona, inače đak srednje Medicinske škole u Beogradu, ulaže mnogo vremena i truda u klizanje. Ustaje u 6h da bi išla na trening, odlazi u školu, gde je do ručka, nakon čega ide na popodnevni trening. Posle treninga uči i spava. Nema mnogo slobodnog vremena ali ima san - da jednog dana, kada napuni 21 godinu, bude na Olimpijskim igrama. 

 

Kroz serijal #mladiheroji, Telenor podržava mlade ljude koji predano rade, pomeraju granice, neprestano uče i razvijaju se kako bi ostvarili svoje snove. Podelite priču o akterki filma Tango lady kako bi inspirisali i druge da se oslobode i pokušaju naizgled nemoguće.