Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA „TRČI, ČINI DOBRO“: 250.000 DINARA ZA INKLUZIVNA DEČIJA IGRALIŠTA U BEOGRADU I ĆIĆEVCU
NAZAD

„Trči, čini dobro“: 250.000 dinara za inkluzivna dečija igrališta u Beogradu i Ćićevcu

 

Na upravo završenom Beogradskom maratonu, predstavnici UNICEF-a su zajedno sa zaposlenima iz Telenora i Telenor banke učestvovali u Trci zadovoljstva pod sloganom „Trči, čini dobro“ za izgradnju inkluzivnih dečijih igrališta.
UNICEF je u saradnji sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograda (SSOSIB), započeo izgradnju inkluzivnih igrališta u Beogradu i Ćićevcu.


Ova igrališta će koristiti  najmanje 1.000 dece sa i bez smetnji u razvoju i njihove porodice. Specijalno prilagođen prostor omogućiće deci da se igraju, bave sportom,  sklapaju prijateljstva i uče o poštovanju različitosti.
Telenorov tim na maratonu sastojao se od 250 zaposlenih i članova njihovih porodica. Kompanija je donirala 200 dinara za svaki pretrčani kilometar u Trci zadovoljstva, pa je ukupno prikupljeno 250 hiljada dinara  za inkluzivna igrališta.


„Maraton je sjajna prilika da podsetimo da sport ima moć da ujedini ljude iz različitih etničkih, kulturnih i socio-ekonomskih sredina oko zajedničke plemenite ideje – podrške onima kojima je  pomoć  potrebna. Izgradnjom inkluzivnih igrališta pravimo korak napred ka stvaranju inkluzivnog društva”, izjavila je direktorka UNICEF-a u Srbiji, Ređina De Dominićis.


UNICEF-ovi fejseri takođe su bili deo maratona pa su svi trkači pre i nakon trka imali priliku da postanu deo Kluba prijatelja UNICEF-a i tako pomognu ovom i drugim programima koje sprovodi UNICEF u Srbiji.


„Trči, čini dobro je kampanja koja se nadovezuje na celokupan slogan ovogodišnjeg Beogradskog maratona i Trku dobrote – Trči, uživaj, pomozi nekome. Maraton je idealna prilika da je  zajednički iskoristimo kao platformu za dobročinstvo i podršku onima kojima je to potrebno, kao i da promovišemo inkluziju i ravnopravne uslove za sve”,  rekla je Jelena Radivojević, stručna saradnica Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda.