O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TAMARA KOJIĆ I JOVANA DALJEVIĆ – TALENTOVANE MILENIJALKE IZ SRBIJE NA TELENOR FORUMU MLADIH

Tamara Kojić i Jovana Daljević – talentovane milenijalke iz Srbije na Telenor Forumu mladih

Telenor Grupa i Nobelov centar za mir odvešće Tamaru, Jovanu i još 24 mladih društvenih lidera iz Azije i Evrope na put od Osla do Bankoka, kako bi tokom godinu dana odgovorili na izazov: rešavanje globalnih problema uz pomoć tehnologija.

Telenor Forum mladih počinje tokom nedelje Nobelove nagrade za mir u Oslu, od 8. do 11. decembra. Mladi će prisustvovati događajima organizovanim u čast dobitnika Nobelove nagrade za mir, predsednika Kolumbije Huana Manuela Santosa, i timski raditi na rešenjima ključnih društvenih izazova.

„Uzbuđeni smo što ćemo okupiti delegate iz Evrope i Azije pred kojima je izazov da pokrenu rešenja za globalna društvena pitanja. Uz pomoć ovog programa želimo da mladi shvate svoj potencijal da pokrenu promene“ rekla je Liv Tores, izvršna direktorka Nobelovog centra za mir.

Nakon događaja u Oslu, mladi će nastaviti rad u virtuelnim timovima. Okupiće se ponovo u Bankoku u maju 2017, a završetak će biti digitalna izložba timova sa Nobelovim centrom za mir u oktobru.

„Verujemo u mlade koji poseduju ideje, strast i društvenu svest. Optimisti smo u pogledu mogućnosti koje tehnologija pruža, i smatramo da komunikacija koja prelazi granice može da doprinese miru. U Telenoru sa nestrpljenjem očekujemo okupljanje mladih lidera koji će sarađivati sa našim stručnjacima i partnerima iz Nobelovog centra za mir“, rekao je Sigve Brekke, predsednik i generalni direktor Telenor grupe.

Tamara Kojić (25) je s prijateljima osnovala kampanju „BahatoParkiram.com“, kojom je pokrenula društvenu kritiku parkiranja na zelenim površinama i trotoarima. Pokretač je inicijative „Kilometar kose“, koja pruža podršku deci oboleloj od malignih oboljenja. Putem društvenih mreža uspela je da podigne svest o tim pitanjima i mobiliše javnost na dugoročnu akciju.

Jovana Daljević (24) teži da podigne svest o položaju dece i mladih s posebnim potrebama u našem društvu. Koristi moć reči i interneta da pred široku javnost iznese teme unapređenja kvaliteta njihovog života, osnaživanja i socijalne inkluzije. To čini kao autor bloga Fondacije Novak Đoković i onlajn Portala Mladi. Sa prijateljima iz Živi zdravo udruženja organizuje humanitarnu akciju "Naš kilometar za njihov bolji život".

Svaki tim imaće stručnog mentora koji će ga tokom godinu dana rada na osmišljavanju rešenja, a podršku u njihovom kreiranju pružiće agencija za dizajn usluga Livework koju je angažovao Telenor.