Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA SKORO CELA SRBIJA POKRIVENA TELENOR 4G MREŽOM
NAZAD

Skoro cela Srbija pokrivena Telenor 4G mrežom

Beograd, 19. jun 2017 – Prema izveštaju Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) za prvi kvartal 2017. godine,  Telenor je pokrio 90 odsto stanovništva i 60 odsto teritorije Srbije 4G mrežom, što je više od druga dva operatora zajedno. Prema istom izveštaju koji, pored 4G prikazuje pokrivenost stanovništva i teritorije 2G i 3G mrežom, Telenor ima i najveći broj baznih stanica u Srbiji – više od 7000.


Uvidom u podatke za poslednjih godinu dana, Telenor je sagradio i najviše novih 4G baznih stanica, čak 730, a u planu je do kraja godine da ovaj broj poveća.


„Imajući u vidu  da više od polovine ukupnog mobilnog internet saobraćaja u Srbiji prolazi kroz Telenor mrežu, želimo da našim korisnicima obezbedimo odličan 4G internet, gde god da se nalaze. Da smo u tome i uspeli, potvrđuje prvi izveštaj RATEL-a za ovu godinu. Pokrivenost stanovništva, kvalitet signala i brzina interneta jesu najvažnije karakteristike mreže za svakog korisnika, a naš prioritet je da obezbedimo konzistentnost njihovog iskustva u Telenor mreži u svakom trenutku, bilo gde u Srbiji“, rekla je Ingeborg Øfstuhus, generalna direktorka Telenora.


Ova kompanija nedavno je u sedam najvećih gradova u Srbiji pustila 4G+ tehnologiju, koja korisnicima omogućava do dva i po puta brži internet, još kvalitetniji signal i trenutno učitavanje  internet sadržaja.


Ceo izveštaj RATEL-a nalazi se na linku:

http://www.ratel.rs/upload/Mobilna%20Q1%202017.pdf