O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA PREMIJER ALEKSANDAR VUČIĆ U POSETI TELENORU

Premijer Aleksandar Vučić u poseti Telenoru

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Telenor, najvećeg pojedinačnog investitora u Srbiji, koji već deceniju uspešno posluje na našem tržištu. Tom prilikom održan je radni sastanak na kom su, pored premijera, prisustvovali Ingeborg Ofsthus (Ingeborg Øfsthus), generalna direktorka Telenora u Srbiji, Nj. e. Arne Sanes Bjornstad (Arne Sannes Bjørnstad), ambasador Kraljevine Norveške u Beogradu, Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i Ana Brnabić, ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Na sastanku je bilo reči o zajedničkim inicijativama i pitanjima iz oblasti telekomunikacija koja se odnose na regulaciju i razvoj tržišta, kao i dalju digitalizaciju društva.

„Vlada Republike Srbije uložila je značajne napore u unapređenje uslova poslovanja i investicione klime u Srbiji. Neophodno je da nastavimo da radimo u pravcu stvaranja ravnopravnih uslova za sve igrače na tržištu i zajedno pronađemo rešenja koja će stimulisati dalje investicije. Želimo da digitalizujemo društvo u Srbiji jer će nova rešenja omogućiti kvalitetniji život građana i imati brojne benefite kako po privatni sektor, tako i po državu”, rekla je Ingeborg Ofsthus (Ingeborg Øfsthus), generalna direktorka Telenora.

Razgovaralo se i o tome na koji način kompanija, kao lider na tržištu telekomunikacija, može da pomogne u poboljšanju efikasnosti rada državne uprave.

„Telenor ie najveći strani investitor u Srbiji. Tokom deset godina, kompanija je rasla u skladu s norveškim vrednostima na kojima se razvija još od 1855. godine. Danas je Telenor jedan od najboljih promotera Srbije, kao mesta za razvoj poslovanja”, rekao je Nj. e. Arne Sanes Bjornstad, ambasador Kraljevine Norveške u Beogradu.

Tokom deset godina, Telenor je uložio više od 445 miliona evra u razvoj infrastrukture i servisa. U protekle dve godine, kompanija je pokrila celu Srbiju brzim mobilnim internetom, a njegovi korisnici su prvi osetili sve prednosti 4G mreže. Mapa pokrivenosti se ubrzano širi i, do kraja godine, 50 odsto stanovništva Srbije biće pokriveno 4G signalnom.