O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA NAJBOLJIM STUDENTIMA URUČENE NAGRADE “PROF. DR ILIJA STOJANOVIĆ”

Najboljim studentima uručene nagrade “Prof. dr Ilija Stojanović”

Izuzetnim diplomcima odseka za telekomunikacije, autorima najboljih stručnih radova konferencije TELFOR 2016, kao i autorima najboljeg stručnog rada objavljenog u međunarodnom časopisu, dodeljene su nagrade „Prof. dr Ilija Stojanović“.

Telenor fondacija tradicionalno dodeljuje ovu nagradu već desetu godinu zaredom, a tokom decenije saradnje nagrađeno je 25 studenata i 64 autora stručnih radova.

„Ova godina veoma je važna za nas. Slavimo dva jubileja – deset godina poslovanja naše kompanije u Srbiji i deset godina kako dodeljujemo ovu značajnu nagradu. Profesor Ilija Stojanović bio je tvorac modernih telekomunikacija na prostoru nekadašnje SFRJ i današnje Srbije i, samim tim, zaslužan je za razvoj Telenora. Želimo da ulažemo u obrazovanje i razvoj mladih inženjera i motivišemo ih da nastave da se usavršavaju u oblasti telekomunikacija”, rekla je Nevena Stefanović, direktorka ljudskih resursa u Telenoru Srbije.

U okviru Svečane akademije povodom proslave Dana Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu nagrade je, u ime Telenor fondacije, uručila Nevena Stefanović, izvršna direktorka ljudskih resursa Telenora.

Najbolji diplomirani studenti za 2015/16. godinu su Bojana Ćurčić - Elektrotehnički fakultet u Beogradu, Isidora Šašić - Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu i Jovana Stojković - Elektronski fakultet u Nišu.

Autori nagrađenih stručnih radova konferencije TELFOR 2016 Ana Z. Bogdanović, Andrija Z. Gajić, Nada Janković i Miloš Đ. Ćapin, dok su Nebojša Vojnović, Branka Jokanović, Miloš Radovanović, Medina Francisco i Mesa Francisco dobitnici nagrade za najbolji stručni rad objavljen u međunarodnom časopisu (Modeling of Nonresonant Longitudinal and Inclined Slots for Resonance Tuning in ENZ Waveguide Structures).