Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA MOGUĆNOST ZA STUDENTE DA KARIJERU POČNU U TELENORU
NAZAD
 

MOGUĆNOST ZA STUDENTE DA KARIJERU POČNU U TELENORU

Strateško partnerstvo Telenora Srbija i tri fakulteta Beogradskog univerziteta

 
Beograd 27. Jun 2016. – Kompanija Telenor Srbija potpisala je danas Memorandum o saradnji sa Matematičkim, Elektrotehničkim i Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Beogradu. Cilj saradnje je usavršavanje studenata završnih godina kroz programe prakse u Telenoru, mentorske programe kao i predavanja eksperata iz ove kompanije. 

Telenor je do sada o organizaovao studentske prakse u trajanju od godinu dana, koje su omogućavale mladima da steknu prva radna iskustva. Kroz ove programe u protekle četiri godine prošla su 62 studenta, od kojih je trećina ostala u kompaniji.

„Potpisivanjem ovog Memoranduma želimo da podignemo saradnju sa fakultetima na viši nivo i studentima omogućimo dodatnu edukaciju. Ovakav vid saradnje je bitan, jer razvija vezu između privrede i obrazovnog sistema, i omogućava mladima da se tokom studija pripreme za rad u poslovnom okruženju koje se brzo menja“ rekla je Ingeborg Øfsthus, generalna direktorka Telenora Srbije.


 

Prvi korak u nizu aktivnosti koje su predviđene ovim Memorandumom je organizovanje kratkih studentskih praksi u Telenoru, u trajanju do tri meseca, uz saradnju sa fakultetima. Tri fakulteta sa kojima je danas potpisan Memorandum ne čine konačan spisak institucija sa kojima će Telenor na sličan način sarađivati. Tokom jeseni planirano je potpisivanje Memoranduma sa još nekoliko državnih i privatnih fakulteta što će mogućnost za dodatno usavršavanje dati širem krugu studenata.  

Kontakt za medije: Bojan Filipović; tel:+38163230126; e-mejl: bojan.filipovic@telenor.rs