Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA ANA JANOŠEV I VELJKO RISTIĆ PREDSTAVNICI SRBIJE NA TELENOR FORUMU MLADIH
NAZAD

Ana Janošev i Veljko Ristić predstavnici Srbije na Telenor Forumu mladih

Beograd, 6. oktobar 2017 – U saradnji sa Nobelovim centrom za mir, talentovani, mladi lideri iz 12 zemalja, okupiće se petu godinu zaredom u Oslu na Telenorovom Forumu mladih, kako bi timski radili na rešavanju društvenih izazova. Srbiju će ove godine predstavljati Ana Janošev i Veljko Ristić, koji su izabrani između 45 prijavljenih kandidata.

 

Tokom boravka u Oslu, delegati će učestvovati u radionicama na kojima će tražiti rešenja za rešavanje globalnog izazova. Istraživaće na koji način digitalne tehnologije mogu doprineti rešavanju svetskih problema i učestvovati na događajima organizovanim povodom dodele Nobelove nagrade za mir. Tokom 2018. godine, delegati će razvijati digitalne servise i imati mogućnost da predstave svoj rad putem digitalne izložbe, koja se organizuje u saradnji sa Nobelovim centrom za mir.


Ana Janošev (25)  je završila Fakultet političkih nauka. Uvek u potrazi za novim izazovima, bilo da su to studije preko okeana, pokretanje prve omladinske organizacije u gradu ili pružanje podrške romskoj deci u obrazovanju. Odrastajući u Srbiji, oduvek je želela da radi na kreiranju društvenih promena, a poslednje dve godine to ostvaruje kroz podršku mladima u razvijanju socijalnih preduzeća. Telenor Forum mladih vidi kao priliku da se poveže sa vršnjacima iz celog sveta koji dele slične poglede svet i da udruženim snagama rade na rešavanju društvenih problema na globalnom nivou.
Veljko Ristić (21), student Fakulteta političkih nauka, je mladi aktivista koji veruje da se rad i trud isplate i da ne postoji granica u ostvarivanju ideja i zamisli. Svoje prve korake započeo je kao volonter Crvenog krsta Kraljevo. Jedan je od osnivača udruženja „Studenti za Ujedinjene nacije Fakulteta političkih nauka“ koje se bave promocijom ideala i misije Ujedinjenih nacija, kao i ciljeva održivog razvoja. Telenor Forum mladih za Veljka predstavlja mogućnost rešavanja društvenih problema sa kojima se susreću mladi u Srbiji  i svetu, kao i mogućnost da zajedničkim naporima dođu do rešenja.