Menu
O TELENORU KARIJERA TELENOR DOBRE VESTI TELENOR DOBRE VESTI, BROJ 8
NAZAD

Telenor dobre vesti, broj 8

Poštovani čitaoci,

Zadovoljstvo nam je da s vama podelimo vest da je Telenor Srbija pokrenuo „START letnju praksu“, novi tip prakse namenjene studentima završnih godina osnovnih ili master studija svih fakulteta univerziteta u Srbiji, kao i diplomcima bez radnog iskustva. Ova jednomesečna praksa u Telenoru odlična je prilika za mlade da steknu prvo praktično radno iskustvo, da prošire svoje vidike, kao i da na pažljivo odabranim treninzima i u radu s mentorima razviju veštine posebno važne u poslovnom svetu. Posle završetka „START letnje prakse“, četvoro polaznika dobiće priliku da nastavi profesionalni razvoj u okviru jednogodišnje senior prakse u Telenoru. Prijava je otvorena do 29. maja 2015. godine na veb-sajtu „START letnja praksa“ u Telenoru.
 
Ponosni smo što i u svojim redovima imamo mnogo mladih i talentovanih kolega, i želimo da vam ih predstavimo. U ovom broju Telenor dobrih vesti upoznaćete Korinu Skumpiju. Karijeru je započela kao prodavac u rodnom Vršcu, a danas, kao regionalna menadžerka prodaje u jednom od šest regiona Srbije, čini sve da zajedno sa pedesetoro kolega u devet Telenor prodavnica odgovori na sve potrebe korisnika i omogući im jedinstveno korisničko iskustvo na prodajnom mestu.
 
Ne zaboravite da redovno posećujete naš LinkedIn profil, putem kog uvek možete da saznate novosti u vezi sa našom kompanijom, kao i da se infomišete o novim konkursima i otvorenim pozicijama. Naravno, iskoristite priliku i da nas pitate ono što vas interesuje – pošaljite nam imejl na dobre.vesti@telenor.rs
 
 
Tim Ljudskih resursa Telenora

Telenor START letnja praksa za mlade

Telenor Srbija pokrenuo novi tip prakse, „START letnju praksu“, namenjenu studentima završnih godina osnovnih ili master studija svih fakulteta univerziteta u Srbiji, kao i diplomcima bez radnog iskustva. Ova jednomesečna praksa u Telenoru odlična je prilika za mlade talente da steknu prvo praktično radno iskustvo, da prošire svoje vidike, kao i da na pažljivo odabranim treninzima i u radu sa mentorima razviju veštine posebno važne u poslovnom svetu. Posle završetka „START letnje prakse“, četvoro polaznika dobiće priliku da nastavi profesionalni razvoj u okviru jednogodišnje senior prakse u Telenoru.
 
Tema i oblasti

Način na koji digitalizacija utiče na promene u društvu glavna je tema kojom će se studenti baviti tokom jednomesečne prakse. Oni će, u okviru različitih timova, sticati posebna znanja, a po završetku prakse imaće priliku da prezentuju svoje projekte.  
 
Prednosti prakse

Tokom prakse, studenti će razviti brojne veštine koje su posebno važne u profesionalnom kontekstu kako kroz organizovane treninge, na kojima će se baviti različitim temama (upravljanje projektima, timski rad, prezentacione veštine i dr.), tako i u radu s mentorima, našim kolegama, čije su zalaganje i potencijal prepoznati u okviru kompanije. Studenti čije projekte članovi projektnih timova ocene kao najbolje, imaće priliku da nastave dalji profesionalni razvoj u Telenoru, i to u okviru senior modela prakse.
 
Prijava

Svoju radnu biografiju i  motivaciono pismo svi zainteresovani studenti mogu poslati na imejl adresu summer.internship@telenor.rs. Takođe, potrebno je da uz prijavu osmisle i kratak video (u trajanju do 3 minuta) na temu „Svet postaje digitalan“ (World goes digital) i da ga postavite na jedan od file hosting servera. Link ka videu pošaljite u telu imejla uz prijavu. Konkurs je otvoren do 7. juna 2015. godine.Rad u Telenoru iz ugla regionalne menadžerke prodaje

Korina Skumpija je regionalna menadžerka prodaje jednog od šest regiona Srbije, pri diviziji marketinga.  Karijeru u Telenoru započela je pre osam i po godina kao prodavac u svom rodnom gradu. “Moj posao podrazumeva brigu i razvoj pedesetoro zaposlenih. Mi zajedno brinemo o devet prodavnica i korisnicima koji ih posećuju da bismo im pružili najbolje korisničko iskustvo.”, kaže Korina. 

 

„Dan razvoja lidera” u organizaciji AISEC-a: znanja i veštine za buduće generacije menadžera

Kao dugogodišnji partner AIESEC-a, Telenor je aktivno podržao Dan razvoja lidera, tako što je deset menadžera Telenora, zajedno sa kolegama iz kompanije Koka-kola, učestvovalo u jedinstvenoj studentskoj razvojnoj konferenciji održanoj 7. i 8. maja na Borskom jezeru.
 
Dan razvoja lidera (Developing Leaders Day) organizuje AIESEC, najveća studentska organizacija na svetu. Ove godine su menadžeri Telenora i Koka-kole proveli 250 okupljenjih delegata i članova kroz realne studije slučaja iz svakodnevnog poslovanja. Cilj ove radionice bio je da učesnici, podeljeni u grupe od po 20-30 studenata, kroz praksu i na interaktivan način jačaju svoje liderske veštine, steknu nova znanja, kao i da razmene savete sa zaposlenima u vodećim kompanijama u Srbiji o tome kako da budu uspešni u onome što rade.
 
Brojne aktivnosti koje su realizovane tokom jednodnevne radionice najbolje opisuje utisak jednog od učesnika: „Volim koliko stvari  sam naučio u jednom danu. Sve to me je podstaklo da promislim jasnije o mojoj budućoj karijeri." Naime, menadžeri Telenora i Koka-kole su kao mentori pomogli učesnicima u rešavanju realne poslovne studije slučaja, dok su za vreme okruglog stola studenti imali priliku da postave pitanja o svemu što ih zanima. Za vreme dijaloga menadžera i delegata AIESEC-a, studenate je interesovalo mnogo toga − kako izgleda praksa u kompaniji, koju su izazovi sa kojima se menadžeri svakodnevno susreću, pa čak i to kako je izgledao lični razvoj karijera mentora. „Svidela mi se posvećenost menadžera, komunikacija koju smo ostvarili i saveti koje smo dobili.”
 
Tokom jednodnevne konferencije studenti su imali priliku da se upoznaju s radom prve mobilne onlajn banke u Srbiji. I ove godine je Dan razvoja lidera završen simboličnim dodeljivanjem medalja za „leading success“, koje studenti dodeljuju menadžerima u znak zahvalnosti za izdvojeno vreme i spremnost da sa njima podele profesionalna iskustva i ekspertska znanja.
 
O AIESEC organizaciji:

AIESEC je globalna platforma koja omogućava mladim ljudima da istraže i razviju svoj liderski potencijal. To je nezavisna i neprofitna organizacija koju vode studenati i mladi diplomci institucija visokog obrazovanja. Interesovanja članova usmerena su ka globalnim problemima, oblasti liderstva i upravljanja. Od osnivanja, više od 1.000.000 mladih ljudi dobilo je priliku da bude angažovano na projektima AIESEC-a i da na taj način unapredi svoja znanja i talente. Uticaj organizacije najbolje predstavljaju alumni organizacije koji su važni predstavnici korporativnog i nevladinog sektora, između ostalog i svetski lideri, među kojima je i Marti Ahtisari, dobitnik Nobelove nagrade za mir.