BIZNIS KORISNICI PONUDA ROMING OPŠTE INFORMACIJE

Share this:

 

Šta je roming?

Roming je servis koji vam pruža mogućnost kontinuirane komunikacije i dok boravite u inostranstvu. Telenor nudi usluge rominga u mrežama više od 360 operatora u preko 160 zemalja sveta. Spisak zemalja u kojima možete da koristite roming možete pogledati ovde.

Uslovi za korišćenje rominga

Poslovnim korisnicima usluga Rominga se aktivira isključivo na osnovu zahteva koji treba da bude dostavljen na jedan od sledećih načina:
  • Slanjem zvaničnog zahteva na memorandumu firme sa potpisom ovlašćenog lica
  • Preko biznis portala (www.telenor.rs/bizportal)
  • Pozivom Biznis kontakt centra na 063/9000 sa brojeva registrovanih za aktiviranje usluga
  • U Telenor prodavnicama

Spisak zemalja u kojima je moguće koristiti usluge rominga

Evropa

Azija

Severna Amerika

Centralna i Južna Amerika

Afrika

Australija i Okeanija

Satelitske, pomorske i avio mreže


* Iako Telenor ima važeći ugovor o romingu sa iranskim operaterom MCI, usled tehničkih problema u ovom trenutku ne možemo da garantujemo korisnicima da će zaista i moći da koriste uslugu rominga u Iranu.


 
 

Šta treba da proverim pre nego što krenem u inostranstvo?

Ukoliko ste postpejd korisnik, proverite da li je na vašem broju aktivirana usluga rominga, što možete da učinite besplatnim pozivanjem govornog automata: 063/ 9000.
Takođe, pre odlaska na put proverite sledeće stavke:
da li Telenor pruža usluge rominga u zemlji u koju putujete
koje su sve usluge podržane
cene rominga u zemlji u koju putujete
da li postoji ponuda koja će vam omogućiti uštede na uslugama rominga.
Te informacije možete pronaći ovde.
 
Ukoliko ne želite da koristite usluge rominga dok ste u inostranstvu, izvršite preusmerenje poziva. Dok ste još uvek u Telenor mreži, u okviru podešavanja izaberite opciju „Bezuslovno preusmerenje“. Sve druge opcije preusmerenja mogu da dovedu do toga da vam usluge rominga budu naplaćene. Više informacija pogledajte ovde.

Komunikacija u inostranstvu

 Po dolasku na vašu destinaciju, od Telenora ćete dobiti jednu ili dve SMS poruke, u zavisnosti od zemlje, sa informacijama o cenama usluga rominga na vašoj destinaciji, kao i o eventualnoj roming ponudi koja vam može pomoći da ostvarite uštede na uslugama rominga. Ove SMS poruke, baš kao i sve druge Telenor SMS  poruke koje budete primali dok ste u romingu, su besplatne.
 
Telenor roming ponuda je koncipirana po principu „jedna zemlja, jedna cena“. To znači da su cene rominga iste u svim mrežama u jednoj zemlji i zbog toga ne morate da vodite računa o tome koju mrežu koristite, već možete da ostavite telefon da automatski izabere mrežu. Takođe, cene su iste i bez obzira na to koju destinaciju pozivate, tako da nema razlike u ceni bilo da pozivate neki broj u Srbiji, u posećenoj zemlji ili nekoj trećoj zemlji.
 
Jedini izuzetak postoji kada putujete u Crnu Goru, jer u mreži Telenor Crna Gora važe specijalni uslovi, koji su znatno povoljniji nego u ostale dve crnogorske mreže, pa stoga savetujemo da prilikom dolaska u Crnu Goru na svom uređaju ručno izaberete mrežu Telenor Crna Gora (bivši Promonte).
 
Dok ste u romingu, najbezbedniji način biranja željenog broja je u međunarodnom formatu, npr. +381 63 123 456. Ovo važi i za pozivanje i za slanje SMS poruka. Ukoliko ne želite da koristite usluge rominga, a niste izvršili preusmerenje poziva pre polaska na put, to možete da učinite i dok ste u romingu, po koracima koje možete da pronađete ovde.